Anlık Bildirim

Araştırma : iPhone 5 pazarda en nefret edilen telefon

Araştırma : iPhone 5 pazarda en nefret edilen telefon

Apple'ın geçen yıl piyasaya sürdüğü ve bu yıl devam modelini hazırladığı iPhone 5 modeli, yapılan bir araştırmaya göre tüketiciler arasında ilginç bir ünvana sahip.

We Are Social platformu analiz uzmanları, iPhone 5, Galaxy S4, BlackBerry Z10 ve Nokia Lumia 920 modelinin ilk tanıtıldığı günlerde Twitter, blog, forum ve diğer kaynaklarda yayınlanan kullanıcı görüşlerini analiz etmiş. 

Analiz sonuçlarına göre iPhone 5 modeli her 5 gönderinin birinde eleştirildiği için pazarda en nefret edilen telefon konumunda. Galaxy S4 ise eleştirilerin yüzde 11'ine hedef olurken en sevilen telefon ünvanını elde etmiş.

iPhone 5 ile ilgili en çok şikayet edilen konular yeni Lightning girişinin önceki iPhone kullanıcılarını aksesuarlarını kullanmak için adaptör almaya zorlaması, harita uygulamasının kullanışsızlığı ve resimlerdeki pembe sızıntılar olarak sıralanıyor. Galaxy S4 modeli ile ilgili tartışmaların yüzde 56'sı ise göz takip teknolojileri üzerine yapılmış. Burada cihaz tanıtımlarının çok önemli bir konumda olduğuna dikkat çekiliyor.

Analizde en başarılı tanıtımların yenilikçi özellikleri hakkında konuşarak tüketicilerin ilgisinin çekildiği tanıtımlar olduğu belirtiliyor. Ayrıca modellere ait tanıtım öncesi sızıntılar ile beklentilerin artması ancak bunların gerçekleşmemesi ile hayal kırıklığı yaşanması da en önemli faktörlerden birisi olarak gösteriliyor.

Analizde tanıtım sonrası sosyal medyada en çok gündem olan modelin 1.7 milyon diyalog ile iPhone 5 olduğu, onu 300 000 diyalog ile Z10 ve 140 000 diyalog ile Galaxy S4'ün takip ettiği dile getiriliyor.

Bununla birlikte Apple'ın en güçlü marka bağlılığına sahip olduğu ölçülmüş. iPhone 5 tanıtımı sonrasında konuşmaların yüzde 42'si Apple markası ile ilgili olmuş. 

Tanıtım sonrası süreçte tüm diyalogların yüzde 83'ü erkeklerden gelirken, yüzde 17'si ise bayanlardan gelmiş.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4771 kez okundu.
90 kişi, toplam 96 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim