Anlık Bildirim

Dizüstü bilgisayarda Titan X'den daha yüksek grafik performansı

Tüm zamanların en güçlü ROG dizüstü bilgisayarı geliyor. Asus'un ilk bilgilerini paylaşmaya başladığı yeni oyun dizüstü bilgisayarı, performansıyla merak uyandırıyor.
Ay sonunda Tayvan'da başlayacak Computex Fuarı, yepyeni donanımlar ve birbirinden iddialı bilgisayarlara ev sahipliği yapacak gibi görünüyor. Tayvanlı şirketlerin gövde gösterisiyle geçmesi beklenen fuarda, Asus akıllı telefondan anakart, ekran kartı ve dizüstü bilgisayarlara kadar pek çok yeni model lanse edecek. İşte o modellerden biri de ROG serisinden gelecek.
Asus'un paylaştığı bilgilere göre, ar-ge ekibinin üzerinde yoğun mesai harcadığı yeni dizüstü bilgisayar, grafik performansıyla Titan X ekran kartını geride bırakacak. Yani şu an piyasada satılan en hızlı Nvidia ekran kartından daha yüksek performans sunacak. Bu bilgi itibariyle akıllara GeForce GTX 1080'nin mobil versiyonuyla desteklenmiş çok güçlü bir dizüstü bilgisayar ihtimali geliyor ancak Asus resmi olarak hangi donanımları kullandığını açıklamış değil henüz.
Pascal mimarisini kullanan GP104 GPU'sunun 16nm FinFET üretim teknolojisiyle mobil bilgisayarlara yeni fırsatlar sunacağı açık. Bu avabantaj itibariyle çok güçlü bir mobil GPU veya masaüstü GTX 1080'nin doğrudan dizüstü bilgisayarlara uyarlanmasına tanık olabiliriz. Nvidia'nın hali hazırda masaüstü GeForce GTX 980'i dizüstü bilgisayarlarda kullandığı düşünülürse, saat hızları bir miktar düşünülmüş bir GTX 1080, TDP olarak uygun noktaya gelebilir. Eğer Asus'un paylaştığı görseller bahsi geçen modele aitse, bir kez daha sıvı soğutmalı bir dizüstü bilgisayar görebiliriz ve bu da GPU için hız aşırtma bütçesi sağlayabilir.
Peki yeni dizüstü bilgisayar ne kadar güçlü. Yanıtı, haberimizin altındaki galeride bulunan test skorlarında gizli. Görünen o ki süper güçlü grafik çözümüne ek olarak darboğaz yaşanmaması adına çok güçlü bir işlemci de sisteme entegre edilmiş. Genelde Asus ve diğer üreticilerin işlemci yaklaşımı mobil için geliştirilmiş CPU'ları kullanmaktan yana ancak bu defa örneğin Monster'ın bazı modellerinde olduğu gibi bir masaüstü işlemci görür müyüz, şimdiden merak konusu.
Asus'un yeni dizüstü bilgisayarı yüksek çözünürlüklü ekranı, yüksek performanslı depolama birimi ve yeni yetenekleriyle geleneksel oyun deneyiminin dışında aynı zamanda VR için de ciddi optimizasyonlar içerecek. Asus'un hali hazırda kendi gözlük çözümü üzerinde çalıştığı çok defa gündeme gelmişti, belki yeni bilgisayarlarla birlikte Asus aksesuar olarak kendi VR donanımlarını da sergileyebilir. Kesin olan şu ki yeni dönem dizüstü bilgisayarları da şahlandıracak. Böylesi sistemleri geçtim, 16nm ile ultrabooklar için de oyun dönemi başlayabilir. Süper ince bir kasaya  GTX 950M/960M sınıfı bir GPU'nun koyulabilmesi çoğu kişi için yeterli gelecektir.
Donanım Haber olarak donanım dünyasının merkezi olan Computex Fuarı'nı her yıl olduğu gibi yerinde takip edecek, tüm gelişmeleri olay yerinden çekeceğimiz videolar ile ekranlarınıza getireceğiz. Yeni ekran kartları, yeni işlemciler, yeni anakartlart, özel yapım bilgisayarlar ve süper güçlü dizüstü bilgisayarlara ilişkin neler varsa hepsiniz ekranlarınıza getireceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8250 kez okundu.
28 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
asus, dizüstü bilgisayar ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim