Anlık Bildirim

Asus'un tablet satışlarında büyük bir düşüş bekleniyor

Asus'un tablet satışlarında büyük bir düşüş bekleniyor
 
Geçtiğimiz dönemlerde özellikle yenilikçi ürünler tablet piyasasında adından söz ettirmeyi başaran Asus için bu yıl satış beklentileri önemli ölçüde düşürülmüş durumda. Tayvan merkezli dev şirket geçtiğimiz yıl 9.4 Milyon adet tablet satışı yapsa da pazar analistleri şirketin bu yılki satışlarının 6-7 Milyon seviyesine inmesini bekliyor.
Beklentinin %30 gibi büyük bir oranda azalmasında elbette satışların gidişatının büyük bir payı var. Şirket 2015'in ilk yarısında 2.5 milyon satış gerçekleştirirken bu rakam geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %39 daha düşük seviyede. İlk çeyrekte 1.5 milyon, 2. çeyrekte 1 milyon satış gerçekleştiren şirket yıl başında ilk çeyrekte 1.8 milyon, 2. çeyrekte ise 1.2 milyon satış hedeflemişti. 
Özellikle tablet satışı için gereken prosedürlerin akıllı telefonlara göre çok daha kolay olması bu sektörde bir çok yeni markanın yaratılmasının da önünü açtı. Artan tablet popülaritesinin yanında geniş fiyat yelpazesi de geçtiğimiz yıllarda bir çok kişinin tablet sahibi olmasını kolaylaştırdı. Ancak tabletler akıllı telefonlar kadar sık değiştirilen cihazlar olmadığı ve teknolojik gelişmelerden daha geç etkilendiği için sektördeki dalgalanma daha kısa sürüyor gibi görünüyor. Siz tablet pazarı hakkında ne düşünüyorsunuz? sizce tablet satışlarının artarak devam etmesi mümkün mü? 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim