Anlık Bildirim

Athlon XP 1800 @ 1800 Mhz

Yukarıdakı başlık aslında bir Overclock. Athlon XP'lerin yani Palomino çekirdekli masaüstü işlemcilerin gerçek Mhz'lerinin saklanacağı ve tamamiyle PR (performance rating- performans değeri) ile anılacağını daha önce haber yapmıştık.

Bu sefer ise Athlon XP'nin 1.53 Ghz'de çalışan versiyonunun 1.8 Ghz'de çalıştırılması ile ilgili bir haber(yukardaki başlık işte bundan böyle garip) sizlerle... Overclock'ta çok hoşunuza gidecek bir sistemle yapılmış "Vapochill" ile ilgili haberlere, arama bölümümüzden yapacağınız araştırmayla ulaşabilirsiniz.

Daha önceleri Athlon XP'nin 1.6 Ghz'e overclock edildiği biliniyordu ama 1.8 Ghz oldukça yüksek ve iyi bir değer... Bu arada incelemedeki DDR-SDRAM'lerin üzerine takılı olan Thermaltake firmasına ait soğutucu Heatsink'leri görebilirsiniz.

VapoChill ile işlemci meşgul değilken elde edilen sıcaklık -8 C. Ağır yük altında ise -3 C. Oldukça iyi değerler... Bu arada overclock yapan kişi çarpan'ı 11.5x133=1533'den bir şekilde üzerindeki köprülerden şansa 11'e düşürebilmiş ve 11x164=1800'de çalıştırmayı başarmış işlemcinin voltajı ise 1.95 V. Yazıda ayrıca Xp işlemcinin eskisine oranla fiziksel farklarından bahsediliyor; ilginç, bakmanızda fayda var... Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim