
Android platformunun en popüler fener uygulamalarından olan ve 50 milyon indirme rakamına ulaşan Brightest Flashlight'ın izinsiz veri topladığı haberi gündeme bomba gibi düşmüştü.
Uygulamanın 50 milyon kullanıcının gerçek zamanlı lokasyon verisini izinsiz topladığı ve üçüncü taraflara sattığı haberinden sonra geliştirici Erik Geidl, ABD Federal Ticaret Komisyonu'na savunma vermek zorunda kalmıştı.
Verilerin yanlışlıkla toplandığını belirten ve özür dileyen Geidl, uygulama ücretsiz olduğu için herhangi bir para cezasına çarptırılmadı. Ancak kendisine veri toplamaya son vermesi, topladığı tüm verileri silmesi, düzenli olarak komisyona rapor vermesi ve 10 içerisinde açacağı her yeni şirket için önceden bilgilendirme yapması konusunda uyarılar yapıldı.
Ancak teknoloji çevreleri veri satarak iyi bir gelir elde ettiğini düşündükleri Geidl'a verilen cezadan rahatsız ve para cezası verilmesini savunuyorlar. Uygulama ise halen kullanımda.
http://www.phonearena.com/news/Maker-of-geodata-leaking-Brightest-Flashlight-app-moves-unscathed-through-the-FTC_id55168 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


Durmak yok ,gelişmeye devam .)