Anlık Bildirim

Çarpan kilidi açık Core i7 875K ve Core i5 655K, Haziran ayında lanse ediliyor

Black Edition serisi çarpan kilidi açık işlemcileriyle yüksek satış başarısı elde eden AMD'den sonra Intel'in de benzer bir adım atacağını ve "K" serisi yeni işlemcilerini pazara sunacağını belirtmiştik. Pilot bölge olarak Çin pazarında bir süredir denemeler yapan Intel, Core i5 655K ve Core i7 875K işlemcilerini, önümüzdeki ay yapılacak Computex 2010 fuarıyla birlikte lanse etmeye hazırlanıyor.

AMD'den farklı olarak çarpan kilidi açık işlemcilerini, 999$ seviyesinden sunulan Extreme Edition serisi altında sunan Intel, yeni modelleriyle birlikte alt fiyat segmentlerinde de çarpan kilidi açık işlemciler sunmuş olacak. Intel'in yeni işlemcilerinden dört çekirdekli Core i7 875K, 2.93GHz'de çalışıyor ve Turbo Boost teknolojisiyle 3.60GHz'e kadar otomatik olarak çıkabiliyor. 45nm üretim teknolojisiyle hazırlanan işlemci, 8MB L3 bellek kapasitesine ve 95 Watt olarak belirlenen ısıl güç tasarımına sahip.

Intel'in yeni işlemcilerinden Core i5 655K ise 32nm üretim teknolojisiyle hazırlandı. 3.2GHz'de çalışan ve Turbo Boost teknolojisiyle 3.46GHz'e kadar otomatik olarak çıkabilen işlemci, 4MB büyüklüğünde Seviye 3 bellek kapasitesi ve 73 Watt TDP'ye sahip. Core i7 980X Extreme Edition'daki benzer bir soğutucuyla gelmeleri beklenen yeni işlemcilerin fiyatları hakkındaysa henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16666 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, cpu ve dört çekirdek
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim