Anlık Bildirim

Güçlendirilmiş GeForce GTX 260 16 Eylül'de geliyor, hedef Radeon HD 4870

Nvidia geçtiğimiz Haziran ayında duyurdğu GeForce GTX 200 serisinin ardından yeniden sahneye çıkıyor. Rakibi AMD-ATi'nin çift grafik işlemcili Radeon HD 4870 X2 modelini kullanıma sunmasıyla yaklaşık iki yıldan bu yana oturduğu liderlik koltuğunu teslim etmek durumunda kalan firma, paralel işlem birimi arttırılmış GeForce GTX 260 modeliyle gözünü endüstrinin GDDR5 bellekli ilk ekran kartı olan ATi Radeon HD 4870 modeline çevirmiş durumda. Peki GeForce GTX 260 mdoeli ne zaman ve hangi özellikler ile gelecek?

Nvidia tarafından doğrulandığı ifade edilen bilgilere göre, güç takviyesi yapılan GeForce GTX 260, 16 Eylül'den itibaren kullanıma sunulacak. Genel özellikleri itibariyle satılmakta olan mevcut GeForce GTX 260 modeliyle yakın akrabalık ikilişkisine sahip olan yeni çözümün kuşkusuz en dikkat çekici farkı, arttırılan paralel işlem birimlerinin yada Nvidia'nın tabiriyle "çekirdeklerin" sayısı. Zira 192 paralel işlem birimine sahip olan GTX 260 modelinin yeni versiyonunda bu sayı yapılan güncellemeyle birlikte 216'ya çıkıyor. Peki bu ne ifade ediyor?

Güç takviyesi yapılmış GeForce GTX 260 için henüz yayınlanmış herhangi bir yeni test bulunmamasına rağmen yapılan yorumlar, kartın mevcut modele göre %10'a varan oranda daha hızlı olacağının altını çiziyor. 448-bit bellek veri yolu desteği ve 896MB GDDR3 bellek ile gelecek olan yeni modelin saat hızları ise grafik işlem birimi için 576MHz, paralel işlem birimleri için 1242MHz ve bellekler içinse 1998MHz olması bekleniyor. 65nm GT200 gpu'sunu kullanmaya devam edecek olan yeni modelin isimlendirmesinde ise herhangi bir değişiklik olmayabilir.

Aynı fiyat segmentinde doğrudan Radeon HD 4870 modelini hedef alması beklenen GeForce GTX 260, Nvidia'nın paralel işlem birimlerinin sayısının arttırarak daha yüksek performanslı modeller hazırlama stratejisinin en yeni örneklerinden biri olacak. Öte yandan firmanın 55nm üretim teknolojisine geçiş çalışmaları da devam ediyor. GeForce 9800GTX+ modeliyle başlayan nanometrik gelişimin son çeyrekte diğer modellere de yansıması bekleniyor. Son olarak paralel işlem birimi takviyesi yapılan GeForce GTX 260'ın mevcut model ile aynı fiyat seviyesinden kullanıma sunulacağı belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim