Anlık Bildirim

Çin yeni otonom amfibi aracını duyurdu

Çin ordusu insansız silahlı hava aracı ve gemilerin yanına bir de insansız amfibi ekledi. Marine Lizard taktik ve sızma operasyonlarında insansız saldırı için kullanılacak.

Otonom teknolojilerindeki son gelişmeler artık savaşların insansız araçlar arasında yaşanacağını gösteriyor. Çin hem karada hem de denizde gidebilen yeni saldırı aracı Marine Lizard’ı duyurdu.

Marine Lizard nedir?

Marine Lizard bir amfibi araç yani hem suda hem de karada gidebiliyor. Su üzerinde 50 knot hıza ulaşan amfibi karaya çıktığında ise paletlerin üzerine oturarak saate 20 km hızla gidebiliyor. Radar ve elektro-optik sistemleri sayesinde yolunu kendisi bulabiliyor, engellerden kaçınabiliyor. Aracın dünyada ilk olduğu ifade ediliyor.

Yaklaşık 12 metre uzunluğundaki araç hava ve deniz araçlarına karşı füzelerle donatılmış. Ayrıca bir çift ağır makineli silah da yer alıyor. Askeri amaçlar için üretilen Marine Lizard oldukça donanımlı bir yapıya sahip.

Marine Lizard aracı, ordunun taktik ve sızma operasyonları için geliştirdiği üçlü çatışma kombinasyonuna dahil olacak. Bu kombinasyonda silahlı İHA ve insansız gemiler bulunuyor. 8 Nisan itibariyle fabrikadan çıkan Marine Lizard yakın zamanda tatbikatlara başlayacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim