Anlık Bildirim

Çinli akıllı telefon üreticileri 5G fiyat artışına karar verdi: 4G cihazlardan 74 dolar fazla olacak

5G bağlantı destekli akıllı telefonlar üretilirken ek masraflar oluşacağı biliniyordu. Çinli üreticiler “4G+500” formülüyle bu artışı 74 dolar seviyesinde tutmayı amaçlıyor.

Çinli akıllı telefon üreticileri 5G anlaşması Tam Boyutta Gör

2019 yılında en çok konuşacağımız teknoloji hiç şüphesiz 5G olacak. Haliyle 5G bağlantı destekli akıllı telefon haberleri de artmaya başladı. 5G bağlantı teknolojisine sahip bu cihazlar üretilirken ek masraflar ortaya çıkıyor. Çinli üreticiler de bu masrafların telefon başına sebep olacağı fiyat artışı konusunda anlaşma yaptılar.

4G+500 formülü uygulanacak

Bu anlaşma ile birlikte 5G destekli bir akıllı telefonun, 4G cihazlara kıyasla 74 dolar daha fazla üretim masrafı oluşturması planlanıyor. 4G+500 formülü olarak adlandırılan bu anlaşmadaki 500 sayısı Çin Yuanı cinsinden masrafı gösteriyor. Bu da 74 dolar artışa denk geliyor. Bu miktarın yaklaşık 50 dolarının 5G uyumlu modem ve yonga seti için harcanması bekleniyor. Kalan kısım ise anten ve donanım çözümleri için kullanılacak. 5G akıllı telefonlar için oluşacak ek masrafın 100 dolar olması bekleniyordu ama görünen o ki Çinli üreticiler daha düşük fiyat artışı belirleyebilmişler.

Çinli akıllı telefon üreticileri 5G anlaşması Tam Boyutta Gör

Modem tedarikçileri de yapacakları kâr miktarında artış bekliyorlar. Qualcomm, Samsung, HiSilicon (Huawei), Intel ve MediaTek firmları 5G modemleri hakkında açıklama yaptılar. Yani rekabetin hayli yüksek olması bekleniyor. Bu da 5G modem fiyatlarının hızla düşmesine yardımcı olabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim