Anlık Bildirim

Çinli üreticiler ucuz tabletlerin fiyatını biraz daha aşağı çekiyor

Çinli üreticiler ucuz tabletlerin fiyatını biraz daha aşağı çekiyor

Donanım olarak fazla birşey sunmayan ancak fiyat seviyesini çok düşük tutarak tüketicilerin ilgisini çeken Çinli ucuz tabletlar artık pazarda önemli bir oyuncu sayılıyor. 

Fiyatları 150$ ve altı seviyelerde olan ve white-box olarak tabir edilen ucuz tabletlerin bu yıl 40-50 milyon adetlik satış yapması bekleniyor. Ucuz tabletlere olan rağbet, Asus, Acer gibi devleri de bu segmente çekmişti.

Hong Kong'da düzenlenen Çin Kaynaklar Fuarı'na katılan Çinli üreticiler, tabletler için geliştirdikleri farklı aksesuarları tanıtırken, fiyat konusunda da yeni iyileştirmelerin müjdesini verdi.

White-box segmentinde üst seviye diyebileceğimiz tabletler artık MediaTek tarafından üretilen Cortex-A7 tabanlı 4 çekirdekli MT6589 işlemcisine yer vermeye başladı. 28nm fabrikasyon sürecinde üretilen bu çözümün en avantajlı tarafı ise entegre olarak Çin ve global 3G ağlarına destek vermesi.
Çift SIM desteği de olan bu çözüm sayesinde artık 7 inçlik 4 çekirdekli ve 3G destekli ucuz tablet modellerini daha sık görebileceğiz. Çinli üreticiler bu tabletlerin fabrika çıkış satış fiyatını 100$-110$ aralığında konumlandıracak.

Bunun yanında 7 inçlik giriş seviyesi tablet modelleri de 50$ civarında fabrika çıkış satış fiyatına sahip olacak. 

Üreticilerin ilgiyi artırmak için PSP tarzında bir kontrolcü aksesuarı, araç içi eğlence sistemi entegrasyonu, çocuklara yönelik eğitim platformu, Çin'e özgü kablosuz yayın alıcısı gibi pek çok farklı yenilik ortaya koydukları belirtiliyor.

Ancak fiyat avantajına rağmen, kar marjının düşük tutulması nedeniyle üreticilerin tabletlerinden büyük karlar elde etmesi çok zor. Bunun yerine üreticiler sürümden kazanma yolunu izliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1294 kez okundu.
8 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim