Anlık Bildirim

Computex 2014 : Asus'tan dünyanın en ince 12.5 inçlik ayrılabilir klavyeli Windows tableti

Computex 2014 : Asus'tan dünyanın en ince 12.5 inçlik ayrılabilir klavyeli Windows tableti

Microsoft'un geçtiğimiz hafta tanıttığı Surface Pro 3 tablet modeli inceliği ile büyük övgü alırken, Computex 2014 fuarında aslında daha da başarılı modellerin mevcut olduğu ortaya çıktı. Bunlardan birisi Asus'a ait.

Asus'un fuarda tanıttığı Transformer Book T300 Chi adlı Windows 8.1 tablet modeli 7.3mm kalınlığı ile Surface Pro 3'ü de gölgede bırakmayı başardı. Ancak Asus bu başarıyı Haswell tabanlı değil muhtemelen Broadwell tabanlı Intel işlemcileri ile yakalıyor. 14nm fabrikasyon sürecine sahip olan Broadwell mimarisi hem daha iyi performans hem de daha uzun batarya ömrü sunan cihazların da önünü açacak. 

Firma detay vermese de T300 Chi modelinde yeni nesil Core mikro işlemci mimarisini kullandıklarını belirtti. Ayrıca tablette harhangi bir fan kullanılmamış ve pasif soğutma sayesinde bu kadar ince bir kasa yapısı elde edilmiş. Bu da T300 Chi modelinin Broadwell işlemcilerinden gücünü aldığını işaret ediyor. Zira Intel'in referans modelleri de 7.2mm kalınlığa ulaşabiliyor. 

12.5 inçlik IPS ekranında 2560x1440 piksel çözünürlük sunan T300 Chi, ayrılabilir klavyesi ile birlikte toplamda 14.3mm kalınlığa ulaşabiliyor. Cihazın LTE seçeneği sunan bir versiyonu da mevcut.

T300 Chi modeli Broadwell işlemcilerin henüz piyasada olmaması sebebiyle tahminen sonbahar aylarında satışa sunulacak. Ancak cihazın Haswell tabanlı olabileceğini savunanlar da mevcut. Bu durumda yaz bitmeden cihazı piyasada görebiliriz.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6478 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim