Anlık Bildirim

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Wikipedia'ya güzel haber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Wikipedia erişiminin yakın bir zamanda kalkabileceğine yönelik ilk sinyalleri verdi. İşte Erdoğan'ın internet sitelerinin engellenmesiyle ilgili yaptığı açıklama:
2017'den bu yana iki yılı aşkın süredir Türkiye'den erişilemeyen Wikipedia'ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan güzel haber geldi. Bugün internet sitelerine uygulanan engellerle ilgili bir açıklama yapan Erdoğan, Wikipedia engelenin kaldırılacağına yönelik ilk sinyalleri verdi.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Yargı Reformu Stratejisi Programı'nda konuşan Başkan Erdoğan,"Bir internet sitesinin tamamına değil, engellenmesine karar verilen kısmına erişimin sınırlanmasına imkan verecek bir düzenleme yapılacak." ifadelerini kullandı.

Wikipedia, 29 Nisan 2017'de ülkemizde erişime kapatılmıştı. Wikipedia’da yayınlanan "Suriye İç Savaşı’na Yabancı Müdahalesi", "Devlet Destekli Terörizm" gibi makalelerin İngilizce versiyonlarında Türkiye, teröre destek veren ülkeler arasında gösterilmişti. BTK, bu bilgilerin gerçeği yansıtmadığı gerekçesiyle ilgili maddelerin kaldırılmasını istemiş, kaldırılmayınca da erişim engeli getirilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kullandığı ifadeler Wikipedia engelinin yakın bir zamanda kaldırabileceğine işaret ediyor. Wikipedia'yı tamamıyla engellemek yerine yalnızca ilgili makalelerin erişime kapatılması yeni çözüm yolu olarak uygulanacak gibi.


Wikipedia, yasağı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşımıştı


Wikipedia’nın bağlı bulunduğu Wikimedia Vakfı, Türkiye’deki erişim engeli kararını geçtiğimiz hafta Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıdı. Vakıftan yapılan açıklamada erişim engelinin kaldırılması için Türkiye’deki iç hukuk yollarının denendiği ancak başvurulara yanıt alınmadığı için AİHM’ye başvurulduğu belirtildi.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20193 kez okundu.
71 kişi, toplam 75 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İnternet, Wikipedia ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim