Anlık Bildirim

DH Özel: Asus GeForce GTX 465 detaylandı

Nvidia'nın 1 Haziran'da lanse etmeyi planladığı GeForce GTX 465'le ilgili özel haberlerimize devam ediyoruz. İşte Asus GeForce GTX 465.

Daha önceki haberlerimizde, Nvidia'nın GeForce GTX 465 hazırlığında olduğu açıklamış ve karta ilişkin resmi detayları ilk defa paylaşan site olmuştuk. 1-5 Haziran tarihlerinde, Tayvan'da düzenlenecek Computex 2010 fuarıyla birlikte lanse edilmesi beklenen GeForce GTX 465 için üretici firmalar, hazırlık çalışmalarında sona yaklaşıyorlar. Dünyanın en büyük donanım üreticilerinden biri olan Asus, Nvidia'nın yeşil ışık yakmasıyla birlikte GeForce GTX 465 modelini pazara sürmeyi planlıyor. Bu habaerimizde Asus'un, ENGTX465/2DI/1GD5 modeline yakından bakıyor ve GeForce GTX 465'in kesinleşen özelliklerini mercek altına alıyoruz.

DH Özel: Asus GeForce GTX 465 detaylandı

Asus'un GeForce GTX 465 tabanlı yeni ekran kartı, tasarım özellikleri açısından Nvidia'nın referans modelini baz alıyor ve görünüm olarak GeForce GTX 470'i çağrıştırıyor. 40nm üretim teknolojisiyle hazırlanan DirectX 11 destekli GPU'su ile Asus'un Nvidia cephesindeki en yeni modeli unvanına sahip olan ENGTX465, 256-bit bellek veri yolu desteğine, 1GB GDDR5 bellek kapasitesine ve 352x paralel işlem birimine sahip. Grafik işlem birimi 607MHz'de, paralel işlemcileri 1215MHz'de ve bellekleri de 3206MHz'de görev yapan DirectX 11 destekli ekran kartına, GeForce GTX 470 / 480'de olduğu gibi çift DVI ve HDMI portları eşlik ediyor.

DH Özel: Asus GeForce GTX 465 detaylandı

Resmi dökümanlara göre 10-inç x 5-inç boyutlarında olan Asus ENGTX465, referans tasarımlı modellerle kıyaslandığında Voltage Tweak yazılımıyla fark yaratmayı başarıyor. Asus'un açıklamalarına göre bu özellik sayesinde kullanıcılari GeForce GTX 465'in gerilim değerleriyle oynayarak kartı, %50'ye varan oranda hızlandırabiliyorlar. Design Garage ve SuperSonic Sled gibi Fermi odaklı uygulamaların eşlik ettiği ekran kartıyla birlikte, Asus'un diğer modellerinden alışık olduğumuz Gamer OSD ve Splendid gibi uygulamalar da veriliyor. Asus tarafından Haziran ayında lanse edilmesi beklenen GeForce GTX 465'in fiyatı ise henüz açıklanmadı.

DH Özel: Asus GeForce GTX 465 detaylandı
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3953 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
asus, geforce
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim