Anlık Bildirim

Dente'nin Core i5 işlemcili oyuncu bilgisayarına yakından bakıyoruz; Gamezone GTX

Dente yeni oyuncu bilgisayarı Gamezone GTX'i satışa sundu. Core i5 işlemcili, 8GB bellekli ve GTX 275 ekran kartlı sistemi masaya yatırdık.

Yüksek performanslı oyunucu bilgisayarlarına ilgi her geçen gün artıyor. Alienware, Voodoo PC ve Maingear gibi yurt dışı merkezli sistem üreticilerinin öncülük ettiği oyuncu bilgisayarı kavramı, ülkemizde de etkisini göstermeye başladı. Bilgisayar pazarındaki son dönem eğilimleri incelediğimizde, yerli bilgisayar üreticilerinin de özellikle son birkaç senedir oyun tutkunlarına yönelik yüksek performanslı sistem üretimine girişmiş olduğunu görmekteyiz. İşte bu isimlerden birisi olan Dente Bilgisayar, güçlü donanımıyla dikkat çeken yeni oyuncu bilgisayarını kullanıma sundu. Yeni nesil teknolojilerle donatılan ve performans konusunda segmentinin en iddialı modellerinden birisi olarak oyuncuların yanında, çoklu ortam uygulamalarıyla çalışan profesyonelleri ve grafik endüstrisinde görev alan tasarımcı ve mühendisleri de hedef alan Dente Gamezone Xtreme GTX'i mercek altına alıyor ve performans sonuçlarını sizler için masaya yatırıyoruz.

Dente yeni oyuncu bilgisayarı Gamerzone Xtreme GTX'i satışa sundu.
Görselleri büyümek için üzerlerine tıklayabilirsiniz!

Sektörde on yılı aşkın bir tecrübeye sahip olan Denge Bilgisayar'ın bir markası olarak yoluna devam eden Dente Bilgisayar, farklı segmentler ve kurumsal ihtiyaçlar için bilgisayarlar hazırlamakta. Standart ev bilgisayarlarından yüksek performanslı çözümlere, enerji verimli sistemlerden kompakt yapılı ofis bilgisayarlarına kadar pek çok segmentte modeli bulunan ve bu açıdan oldukça geniş bir ürün gamına sahip olan Dente Bilgisayar, Gamezone serisi ile oyunculara özel yüksek performanslı sistemler de hazırlıyor. Gamezone serisi altında şimdiye kadar pek çok model sunan Dente Bilgisayar, satışa sunduğu yeni modeli Gamezone Xtreme GTX ile dikkatleri üzerine çekmeyi hedefliyor. Dente'nin yeni oyuncu bilgisayarı, hem firmanın ürün gamı içerisinde hem de ülkemizde satışı devam eden benzer çözümler arasında sahip olduğu donanımlar ve 3D gözlük teknolojisi gibi ekstra özelliklerle öne çıkan modellerden birisi olmayı başarıyor.

Gamerzone Xtreme GTX'e Raidmax Enzo kasa ev sahipliği yapıyor. Tasarımıyla dikkat çeken kasanın parlak ön paneli ise malesef parmak izi tutuyor.

Tek bir kol yardımı ile şeffaf pencereli yan panel açılarak kasa içindeki komponentlere ulaşılabiliyor.

Gamezone Xtreme GTX ile yüksek performans konusunda iddialı olan Dente Bilgisayar, yeni nesil teknolojileri tek bir çatı altında toplamayı hedeflemiş. Gamezone Xtreme GTX'in teknik detaylarına indiğimizde firmanın bu konuda haksız sayılmadığını görüyoruz zira sisteme global lansmanı sadece bir hafta önce gerçekleştirilen Intel Core i5 platformu yataklık ediyor. Lynnfield kod adını taşıyan ve 2.66GHz'de çalışan dört çekirdkeli Core i5 750 işlemcisinin güç verdiği sistemde anakart tercihi ise Gigabyte'ın P55 çipsetli üst seviye modellerinden birisi olan P55-UD4'ten yana kullanılmış. Bu noktada hem işlemcinin genel karakteristiği hem de kullanılan anakartın teknik özellikleri dikkate alındığında, Gamezone Xtreme GTX'in performans konusunda iddialı olduğunu görüyoruz. Üstelik Gigabyte P55-UD4 ile gelen Smart6 uygulaması ile Gamezone Xtreme GTX kullanıcıları performans, güvenlik ve hızlı sistem açılışı gibi konularda gerekli sistem ayarlarını tek bir yazılım altında erişebilecek. Öte yandan yine anakart ile gelen DES 2 teknolojisi ile Gamezone Xtreme GTX, performansın yanında enerji verimliliği ile güç tasarrufu de sağlayabiliyor.

Dente Gamezone Xtreme GTX'e Intel Core i5 750 işlemci ve Gigabyte P55-UD4 anakart güç veriyor.

Oyunculara özel bir bilgisayarda, en önemli donanım bileşenlerinden birisi de ekran kartlarıdır. Gamezone Xtreme GTX'e baktığımızda ekran kartı tercihinin GeForce GTX 275'ten yana kullanıldığını görüyoruz. 55nm üretim teknolojisiyle hazırlanan GT200b GPU'sunun güç verdiği ekran kartı, 448-bit bellek veri yolu desteği ve 240x paralel işlem birimiyle geliyor. 896MB GDDR3 bellek kapasitesine sahip olan ekran kartının, Nvidia'nın önde gelen iş ortaklarından birisi olan Hollanda merkezli Point of View tarafından hazırlandığını da söylemeliyiz. Tabii bu noktada ayrı bir parantez açarak Denge Bilgisayarın, Point Of View ekran kartlarının Türkiye yetkili dağıtıcısı olduğunu dolayısıyla Gamezone Xtreme GTX'te ekran kartı tercihinin firmadan yana kullanılmış olduğunu belirtmekte de fayda var. Bu arada kullanılan ekran kartı her ne kadar satılmakta olan en hızlı çözüm olmasada, pek çok oyuncu için akıcı oyun deneyimi sunacağını da söyleyebiliriz.

Sistemi Intel'in standart soğutucusu serinletirken, böylesi güçlü ve iddialı bir sistemde daha sessiz ve etkili bir çözüm kullanılabilir miydi diye düşünmeden edemiyoruz.

Özellik listesi oldukça uzun olan Gamezone Xtreme GTX, yüksek bellek kapasitesiyle de dikkat çekiyor. 1333MHz'de çalışan 8GB kapasiteli çift kanal DDR3 bellek kitine yer verilen sistemde üretici tericihi ise alanında dünyanın en büyük isimlerinden birisi olan Kingston'dan yana kullanılmış. Tabii bellek kapasitesi 8GB olunca tercih edilen işletim sistemi de önem kazanıyor zira bilindiği üzere 32-bit işleitm sistemleriyle 3GB'ın üzerindeki bellek kapasitesi adreslenemediği için maliyet/fayda noktasında sıkıntılar doğabiliyor. Fakat Dente Bilgisayar bu noktada işletim sistemi tercihini Windows Vista Premium 64-bit'ten yana kullanarak maksimum bellek performansının elde edilmesini hedeflerken, dünya lansmanı 22 Ekim'de yapılacak, Türkçe sürümü ise takip eden birkaç hafta içerisinde kullanıma sunulacak olan Windows 7 işletim sistemi için yükseltme olanağı da sunuyor. Gamezone Xtreme GTX, yüksek bellek kapasitesi kadar depolama sürücüleriyle de öne çıkmayı başarıyor.

Dente Gamerzone Xtreme GTX'te Point of View GeForce GTX 275 ve Kingston'ın 8GB DDR3 bellek kiti kullanılıyor.

Gamezone Xtreme GTX'te her ikisi de 7200 devir/dakika hızında çalışan birincisi 500GB kapasiteli, diğeri ise 1TB kapasiteli iki sürücü ile toplamda 1.5 terabyte'lık depolama alanı sunuluyor. Tabii sistem oyuncuları hedefleyince ve konu yüksek performans olunca depolama için kullanılacak 1TB'lık diskin yanına birinci sürücü olarak SSD kullanılabilir miydi sorusu da akıllara gelmiyor değil. 1.5TB'lık depolama alanına ek olarak Gamezone Xtreme GTX ile iki adet optik sürücü geliyor. Kullanılan sürücülerden birisi 22x hızında kayıt yapabilen DVD yazıcı, diğeri ise hem Blu-ray (6x) hem de her ne kadar tedavülden kalkmış olsa da HD DVD (3x) okuyabilen kombo sürücü. Kullanılan Blu-ray sürücü ile 50GB'lık medyalara içerik kopyalanabilmesi de Gamezone Xtreme GTX'in depolama noktasında bir diğer önemli avantajı olarak değerlendirilebilir. Peki Gamezone Xtreme GTX, kasa ve güç kaynağı noktasında nasıl bir profil çiziyor?

Hem kasa (Enzo) hem de güç kaynağı (630 Watt) tercihi Raidmax çözümlerinden yana kullanılmış.

Dente Bilgisayar, Gamezone Xtreme GTX'te kasa ve güç kaynağı tercihini, oyuncu odaklı komponent üretimine yoğunlaşan Raidmax çözümlerinden yana kullanmış. Sisteme ev sahipliği yapan kasa, Raidmax'ın Enzo modeli. 20.5" x 8" x 17.8" boyutlarında olan kasanın yapımında 1mm kalınlığında çelik yapı kullanılmış. 4 adet 5.25" ve 2 adet 3.5" harici sürücü ile birlikte dört adet 3.5-inç dahili sürücü kullanımına olanak tanıyan kasa 7 adet genişleme slotunun eş zamanlı olarak kullanımına da olanak tanıyor. Bir tanesi Mavi LED'li iki adet 80mm fan ve iki adet 120mm fan ile donatılan kasa, tek bir kol yardımı ile açılabilen şeffaf yan paneli ile kolay kurulum ve şık bir görünüm vaat ediyor. Kasa ile birlikte sistemin besleyecek güç kaynağında da tercih Raidmax çözümlerinden yana kullanılarak, 630 Watt'lık bir PSU'ya yer veriliyor. Anakarta entegre 8 kanal yüksek tanımlı ses yongası ve yine anakarta entegre Gigabit Ethernet ile gelen Gamezone Xtreme GTX'te çok formatlı kart okuyucusu da bulunuyor.

Dente Gamezone Xtreme GTX'te Blu-ray ve HD DVD okuyabilen kombo sürücü ve çok formatlı kart okuyucusu da bulunuyor.

Sistem birlikte oyunculara özel olarak geliştirilen Microsoft Sidewinder X6 klavye, Sidewinder X5 fare ve Revoltec fare altlığı sunuluyor.

Gamezone Xtreme GTX oyuncuları hedef aldığı için çevre birimilerinde de oyunculara özel çözümler tercih edilmiş. Microsoft tarafından hazırlanan Sidewinder X6 klavye ve Sidewinder X5 fare ile donatılan sistem ile oyuncuların yeni nesil oyunları maksimum keyifle oynaması hedefleniyor. Çevre birimleri konusunda detaylı bir çalışma yapan Dente Bilgisayar, Revoltec tarafından yine oyuncular için hazırlanan özel fare altlığını da sistemle birlikte oyuncuların kullanımına sunuyor. Yeni nesil oyunlarda yüksek grafik kalitesiyle birlikte çevresel ses desteğine daha fazla önem verilmeye başlanması karşısında kaliteli ses sistemlerine olan ilgi giderek artarken, Gamezone Xtreme GTX ile Philips'in 10 Watt RMS değerine sahip olan 2+1 kanal ses sistemine yer verildiğini görüyoruz. Açıkçası fare altlığına kadar düşünülen bir sistemde daha iyi bir ses sistemine yer verilebileceğini düşünmeden de edemiyoruz zira kullanılan ses sisteminin diğer komponentler yanında oldukça zayıf kaldığını söyleyebiliriz.

Oyun testleri ilgili çözünürlük için sunulan yüksek kalite ayarları ile yapılmıştır.

Dente Gamezone Xtreme GTX mercek altında

Dente Bilgisayar yeni oyuncu bilgisayarı Gamezoen Xtreme GTX ile oyunculara bazı hediyeler de sunuyor. Firma yeni sistemiyle birlikte son günlerin en popüler oyuncularından birisi olan, Nvidia PhysX teknolojili Batman Arkham Asylum ile birlikte Nvidia'nın 3D Vision teknolojisinin avantajlarından yararlanabilmek için 3D gözlük, sistem güvenliği için Kaspersky Internet Security 2009 Türkçe standart sürümü ve Dente Vision 10MP internet kamerası da yer veriliyor. Peki güçlü özellikleri ve kutu içeriği ile beğenimizi kazanan Core i5 işlemcili ilk sistemlerden birisi olan Dente Gamezone Xtreme GTX, kullanıcılara hangi fiyat seviyesinden sunuluyor? Dente Bilgisayar'dan aldığımız bilgilere göre Core i5 750 işlemcili, Gigabyte P55-UD4 anakartlı ve Blu-ray sürücülü sistem şu an Hepsiburada.com'da kampanya fiyatı olan 1499$ + KDV seviyesinden kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Sistem hakkında detaylı bilgi için buraya, Hepsiburada.com'daki kampanyalı fiyat bilgileri içinse buraya tıklayabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15687 kez okundu.
35 kişi, toplam 39 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim