Anlık Bildirim

Dolphin Browser beta testine katılan binlerce kullanıcının eposta adreslerini yanlışlıkla internete sızdırdı


Dolphin Browser, Android platformunun en bilinen ve başarılı internet tarayıcılarından birisi. Geniş eklenti desteği ve tema seçenekleriyle olmazsa olmaz uygulamalar arasında yer alıyor. Dolphin Browser ve Dolphin Browser HD olarak iki versioyonu bulunan başarılı tarayıcının Dolphin Browser Mini adında Opera Mini benzeri bir sürümü daha yayınlanmıştı. Şu anda Dolphin Browser HD 6 sürümü beta aşamasında.
Yeni sürümün beta aşaması binlerce katılımcı tarafından test ediliyor. Bu da uygulamanın ne kadar çok ilgi gördüğünü gösteriyor. 
Ancak Dolphin Browser yanlışlıkla beta aşamasına katılan kullanıcılara bilgilendirme epostası göndereceği yerde tüm kullanıcıların eposta adreslerinin olduğu bir liste gönderdi. Beta testine katılan kullanıcılar epostayı açtıklarında karşılarında binlerce eposta adresinden oluşan bir liste görünce şaşırdı. 
Pek çok kullanıcı Twitter hesaplarından konuyu duyurdu ve nihayet Dolphin Browser'dan resmi açıklama geldi. Resmi blogunda bir açıklama yayınlayan Dolphin Browser, bir çalışanın hatası sonucu yanlışlıkla listenin gönderildiğini ve kesinlikle bir art niyet olmadığını söyleyerek özür diledi. 
Listede eposta adreslerinden başka herhangi bir önemli bilgi yok. Adreslerin arasında bazı rastgele anahtarlar göze çarpıyor. Bunların kullanıcı hesaplarıyla bir ilgisi var mı belli değil. Ancak bu bilgi bile spam posta göndermek için yeterli. Ayrıca eposta adreslerinin kullanıcı adı yerine de kullanıldığı biliniyor.
Bu olay her ne kadar önemli olmasa da firmaların müşterilerin kişisel bilgilerini saklamadaki zaafiyetlerini ortaya çıkarması bakımından dikkate değer.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim