Anlık Bildirim

Dünya üzerinde kaç kişi sizinle aynı soyadı taşıyor?

Dünya üzerindeki insanlardan kaç tanesi sizinle aynı soyadı taşıyor ve nerelerde yaşıyorlar hiç merak ettiğiniz mi? Eğer cevabınız "evet" ise bu site tam size göre.

Dünya üzerinde kaç kişi sizinle aynı soyadı taşıyor? Tam Boyutta Gör
 

2016 yılı verileri itibariyle 7,44 milyarı geçen dünya nüfusunda aynı adı ve soyadı taşıyan binlerce insan mevcut. Hatta kilometrelerce uzaktaki farklı ülkelerde yaşayan ancak dış görünüş itibariyle adeta birbirlerinin kopyası olan kişilere denk gelebilmek dahi mümkün.

 

Tam da bu konu üzerine yoğunlaşan ve isimlerin Vikipedi’si olarak nitelendirilen Forebears isimli web sitesi, sistemde kayıtlı 11 milyon soyadı içerisinden sizinle aynı soyadı taşıyan kişileri ülkeleriyle birlikte listeleyebiliyor. İnternet üzerinde erişilebilir soy ağaçlarından, bazı ücretli kaynaklardan ve dergi, gazete gibi yayınlardan edindiği bilgileri bir araya toplayan sitede ayrıca ülke bazında doğum, cenaze, savaş ve evlilik kayıtlarına ulaşabilmek de mümkün. Bu tarz içerikler ilgilinizi çekiyorsa teknolojiden son haberleri söyle araması yaparak, web sitemizdeki içeriklere ulaşabilirsiniz.

Türkiye'de en çok kullanılan soyad: Yılmaz

Detaylı bilgileri girilmiş bazı soyadlarının çeşitli varyasyonlarını, okunuşlarını ve anlamlarını da bulabileceğiniz Forebears'ta örneğin "Pehlivan" soyadı -2014 verilerine göre- Türkiye’de 57.052, Almanya’da 1.177, Bulgaristan’da 187 ve Fransa’da ise 184 kişide bulunuyor.

Nüfus İstatistikleri Daire Başkanlığı tarafından yayınlanan belgeye göre ülkemizde en çok kullanılan soyadları arasında Yılmaz, Kaya, Demir, Çelik, Şahin, Yıldız, Yıldırım ve Öztürk geliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
403495 kez okundu.
28 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim