Anlık Bildirim

Elektronik mürekkep ekranlı yeni bir akıllı telefon daha Çin'den geliyor

Rus Yota üreticisinin YotaPhone adındaki arka e-mürekkep ekranlı akıllı telefonu büyük ilgi uyandırmıştı. Bu ilginin büyüdüğünü gören Çinli üreticiler gerekli tedbirleri almakta gecikmedi. 

Siswoo adlı Çinli akıllı telefon üreticisi tarafından geliştirilen R9 Darkmoon adındaki akıllı telefon arka kısmındaki elektronik mürekkep ekranı ile dikkat çekiyor. E-ink olarak da adlandırılan bu ekranlar renksiz bir yapıya sahip ve bu sayede çok daha az enerji tüketiyor. 

Ön kısımda 5 inçlik Full HD IPS ekrana sahip olan R9 Darkmoon arka kısımda da 4.7 inçlik 960x540 piksel çözünürlüğünde E-ink ekrana sahip. Arka ekranın bildirim gösterimi, dijital kitap okuma şeklinde basit işlemler için kullanılacağı tahmin ediliyor. Böylece asıl ekran kapalı kalarak pil yönetimine olumlu katkı yapıyor. 

Modele gücünü 1.7GHz saat hızında çalışan 64-bitlik 8 Cortex-A53 çekirdekli MT6752 yongaseti verirken, 3GB RAM ve 32GB depolama kapasitesi ile sistem destekleniyor. Arka kısımda 13MP çözünürlüğünde, ön kısımda 8MP çözünürlüğünde kamera bulunan cihaz 3000mAh gücünde bir bataryaya sahip. 

Siswoo R9 Darkmoon için şimdilik herhangi bir çıkış tarihi ve fiyat bilgisi yok. Ancak YotaPhone gibi bir konsepti tecrübe etmek isteyenlere uygun fiyatlı bir alternatif olacağına kesin gözüyle bakılıyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4138 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim