Anlık Bildirim

Elon Musk, Tesla'nın 2020 yılında otonom taksi olarak hizmet vereceğini açıkladı

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın kurucusu Elon Musk, şirketinin otonom teknolojiler konusunda ileride olduğunu belirtti ve araçlarının 2020 yılında otonom taksi olarak kullanılacağını açıkladı.
Tesla'nın kurucusu ve CEO'su Elon Musk, sık sık liderlik ettiği şirketin otonom teknolojiler konusunda rakiplerinin çok ötesinde olduğunu iddia ediyor. Tesla'nın 2020 yılında otonom taksi olarak kullanılacağını belirten Musk, katıldığı bir etkinlikte bu iddialarını daha da ileriye götürecek önemli açıklamalarda bulundu.

Uber'e entegre edilebilir

Elon Musk, Kaliforniya'nın Fremont kentindeki bir etkinlikte bu iddialarına eklemeler yaptı ve yakında direksiyonsuz veya pedalsız otomobiller üretebileceklerini söyledi. Sürücüsüz araçların taksi olarak kullanılması fikri ilk olarak 2016 yılında Musk tarafından tartışmaya açılmıştı. Şirket, Uber benzeri araç ağlarına kendi otonom taksilerini eklemeyi ve her işlemden yüzde 25 ila 30 arasında komisyon almayı planlıyor.
Musk, "autonomous robotaxis" adlandırılan bu projenin hayata geçmesi için, yasal onayların alınmasının gerektiğini de belirtiyor. Hizmet başlangıç olarak sadece bu düzenlemelerin uygun olduğu bölgelerde başlatılacak. Tesla'nın sürücüsüz araç teknolojisi, 12 ultrasonik sensör ve öne bakan bir radarın 360 derece görüş açısı yakalamasını sağlayan 8 kameraya dayanıyor. Musk'ın, Tesla müşterilerine yönelik otonom araç sözü verdiğini de belirtmeden geçmeyelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim