Anlık Bildirim

Ericsson ile Apple arasındaki patent kavgası büyüyor

Ericsson ile Apple arasındaki patent kavgası büyüyor

Patent kavgası denildiğinde daha çok Samsung ile anılan Apple'ın farklı firmalarla da anlaşmazlıkları mevcut. Bunlardan birisi Ericsson ile. Firma daha önce Ericsson'un kablosuz teknolojiler ile ilgili lisanslama yaparken adaletsiz davrandığını belirterek mahkemeye başvurmuştu. Ericsson'un cevabı gecikmedi. 

Ericsson mahkemeye yaptığı başvuruda Apple'a yaptığı lisanslama teklifinin adil olup olmadığının incelenmesini talep etti. Ericsson LTE teknolojileri ile ilgili patentleri için Apple ile 2 yıldır görüşme halinde olduklarını ancak görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlandığını ifade ediyor. 

Apple geçen yıl Ericsson'un adil olmayan ücret talebini ileri sürerek LTE ile ilişkili patentlerinin gerekli olmayan kategorisinde ele alınmasını istemişti. Böylece Apple'ın patentler için daha fazla ücret ödemesine gerek kalmayacak.

Eğer mahkeme patenti gerekli kategorisine sokarsa bu kez Apple tam bedel ödemek yerine sadece patenti kullanan sattığı işlemci maliyetini baz alan bir bedel ödemeyi talep edecek. Yani kısacası Apple tam patent bedeli ödemek istemiyor. 

Apple yaptığı açıklamada Ericsson'un adil olmayan bir ücretlendirme istediğini bu bakımdan yargının yardımına başvurduklarını bildirdi. Geçen yıl Samsung da Ericsson ile patent anlaşması yapmış ve 650 milyon dolar ödemeyi kabul etmişti. Ericsson kablosuz teknolojilere ilişkin yaklaşık 35 000 patenti elinde bulunduruyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
868 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
patent
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim