Anlık Bildirim

Eski CIA çalışanı:"Bitcoin'in en büyük sorunu gizlilik"

Eski bir CIA (Merkezi İstihbarat Teşkilatı ve eski Ulusal Güvenlik Dairesi) çalışanı olan Edward Snowden, katıldığı bir Bitcoin konferanta Bitcoin hakkında açıklamalarda bulundu.
Edward Snowden, Bitcoin2019 konferansında:"Bitcoin’in en büyük kusuru gizlilik eksikliğidir." dedi. Siber güvenlik uzmanı, gizliliğin bir özgürlük kaynağı olarak önemine dikkat çekti.

Snowden, bu durumun Bitcoin açısından önemini vurgulamak için “Gizlilik eksikliği, Bitcoin için varoluşsal bir tehdittir." açıklamasında bulundu.

Edward Snowden ayrıca bir Bitcoin destekçisi olduğunu ve hatta 2013 yılında gazetecilerle iletişim kurmak için Bitcoin'den yararlandığını da belirtti.
Bankalardan ve hükumetlerden gelen düzenlemeler konusunda derinlemesine bir konuşma yapan Snowden, işlemlerin kullanıcılarının gizliliğini savunma zorunluluğunu da ortaya koydu. Ayrıca kripto para borsalarına gizlilik açısından pek güvenmediğini belirten ünlü siber güvenlik uzmanı, bu konuda borsaların daha dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Coinbase gibi büyük borsaların kullanıcı şartlarına girerseniz, sadece kendilerini korumak isterler. Sizi ifşa edebilirler, hesabınızı kapatabilirler...” dedi.

Snowden, birçoğunun bankalara çok fazla benzemeye başladığını iddia ederek finansal kripto para birimi hizmetlerinin geliştirilmesinden hoşlanmadığını da belirtti. Snowden:“Affedilmeyen bir şey, banka olmaya çalışan hizmetleri geliştirmeye devam etmeniz ve dünyanın daha fazla bankaya ihtiyaç duymamasıdır.” dedi.

Snowden ayrıca, 2016'da Bitcoin karşılığında NSA bilgisini açıklayan bir hacker grubu olan Shadow Brokers'tan bahsetti. Söz konusu hacking davasının, kripto para birimleri konusunda resmi bir savaşın başlangıç ??noktası olduğunu belirtti. 

Snowden: “Eğer Bitcoin'i izlemek mümkün olsaydı, NSA onları yakalardı.” dedi. Satoshi Nakamoto'nun da aynı pozisyonda olduğunu, sistemde dolaşıp iz bırakmadığını belirten Snowden: “Sistemin nasıl çalıştığını biliyorsanız, hala gizliliğiniz olabilir.” açıklamasında bulundu. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim