Anlık Bildirim

Google Nexus 10, Tegra 3 çipset ve 299$ fiyat etiketiyle bu sonbaharda piyasaya sürülecek


Google'ın ilk tablet bilgisayarı Nexus 7, önümüzdeki haftalarda tüketiciyle buluşacak. Oldukça yüksek sipariş rakamları elde ettiği bildirilen ASUS üretimi cihaz, arama motoru devinin bu yıl satışa çıkacak tek tableti olmayacak gibi görünüyor. Dokunmatik panel üreticilerinden 10 inçlik ekranlar sipariş eden şirket, seri üretime geçmeye hazırlanıyor.
MyDrivers sitesinin iddialarına göre; Galaxy Nexus 10'da NVIDIA'nın 4+1 çekirdekli Tegra 3 çipseti ve yeni Android 4.1 Jelly Bean işletim sistemi versiyonu yer alacak. Nexus 7 ME370T ile benzer teknik detaylara sahip olması beklenen Nexus 10'un yine ASUS tarafından mı üretileceği henüz bilinmiyor. Ancak kolay taşınabilen, tek elle kullanımı mümkün kılan bir tasarım ortaya koyan Tayvanlı üreticinin gelecek Nexus tabletinde de üretim safhasını devralacağı tahmin ediliyor.
Nexus 10'un 16 ve 32GB'lık iki hafıza seçeneği mevcut olacak. Nexus 7 gibi microSD kart slotu içermeme ihtimali yüksek görünüyor. 16GB'lık model, ME370T'nin aynı hafızaya sahip modelinden 50$ daha pahalı bir fiyatla 299$'dan çıkış yapacak. Bu fiyatlandırmayla yeni Apple iPad'den 200$, halen satışı süren iPad 2'den ise 100$ daha ucuz olacak.Üstelik kullanıcıya daha büyük bir ekran, NVIDIA Tegra 3 ve bu çipsetin yazılımsal avantajlarından yararlanma fırsatı sunacak. 32GB'lık Nexus 10'un 349$ civarında konumlanacağını söyleyebiliriz.
Tabletin sonbaharda tüketiciyle buluşması bekleniyor. Eğer söylentiler doğrulanır ve Google, 10 inçlik tabletini dünya genelinde satışa sunarsa Android ekosisteminin tablet sektöründeki yükselişi Windows 8 ve Apple'a rağmen devam edecektir. Hızla büyüyen bir pazarda düşük karla, hatta maliyetine satış yaparak riske giren Mountain View merkezli internet devi, yazılım hususundaki eksikliklerini her geçen sürümde biraz daha gideriyor. 2012 yılı sonunda tablet bilgisayar piyasasında muhtemelen üreticiler arasındaki rekabet tavan yapacak ve bu durumdan yine tüketiciler karlı çıkacaktır.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2465 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim