Google’ın aldığı sıkı tedbirlere rağmen kullanıcılardan faydalanmaya çalışan kötü niyetli uygulamaların önü kesilemiyor. Son olarak reklam yazılımı barındıran ve 150 milyondan fazla indirilen 206 uygulama tespit edildi.
İlginizi Çekebilir
150 milyon indirildi
Check Point Research tarafından hazırlanan rapora göre amacının dışında kullanıcıları suiistimal etmeyi amaçlayan uygulamalar farklı tekniklerle reklamların tıklanmasını sağlayarak gelir elde ediyor.
Ayrıca Bkz. "Motorola Razr orta seviye donanım barındıracak"Google Play üzerinde tespit edilen yaklaşık 206 uygulamanın büyük kısmında Sim Bad adı verilen bir reklam yazılımı mevcut. Bu yazılım kullanıcının bilgisi olmadan uzak sunucularla haberleşiyor ve ya uygulama kuruyor ya da oltalama ya da reklam için hazırlanmış web sitelerine yönlendiriyor. Üstelik bunun için kullanıcının uygulamayı açmasına gerek yok.
Bu uygulamalar ağırlıklı olarak simülasyon oyunları. Snow Heavy Excavator Simulator, Fire Truck Emergency Driver, Ambulance Rescue Driving ve Car Parking Challenge en popüler oyunlar arasında. Toplamda 25 milyon indirme rakamına ulaşmışlar. Tüm uygulamaların ise 150 milyon gibi devasa bir rakama ulaştığı ifade ediliyor.
Rapor ortaya çıktıktan sonra uygulamalar Google Play mağazasından kaldırılmış ancak 150 milyon kullanıcının halen cihazlarında olabilir. Aşağıda en popüler olan uygulamalar mevcut:
https://www.phonearena.com/news/SimBad-adware-infected-over-200-apps-in-the-Google-Play-Store_id114516 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


test
merak ediyorum ruslarla mı yoksa amerika ile mi anlaştılar. bundan 3 4 ay önce bir fb sayfasında müptezel hindunun biri "biz aya roket gönderiyoruz siz ne gönderiyorsunuz" diye aşağlamaya çalışmıştı hindu. yok usbyi bulmuş hindular da vs türkler ne bulmuşmuş. bu ortadoğu cahilliği sanırım hindistan kaynaklı olduğunu düşündüren olaydır ayrıca. özet şu. ruslar 90larda hindistana roketler üretiyor ve lisanslıyorlar. hindular bu roketlerle uzaya gidiyorlar. yani roketin motoru ve çevre aksanları rus malı. ama hindu artık ülkesinde nasıl beyni yıkanmışsa ganj nehrinde dereye sıçan halkının uzaya roket gönderdiğini düşünüyor olmuş. usb'yi bulan da hindu değil. sadece o geliştirme takımında bir adet hindu var. bizde de bu hindu kafalarından var. öbürü dereye sıçar ama aya roket gönderdiğini sanır diğeri fen lisesi kapatır 2023 de yerli milli roketle aya gideceğini sanır.
Buy Bitcoin
Muhteşem bir balayı için Villa Tatili. İlk defa balayı villası kiralamak için araştırmalara başladık fakat çok sayıda firma ve çok sayıda seçenek olduğu için insanın aklı karışıyor ilk başta. Biz uzun süren araştırmalar sonucunda TÜRSAB belgeli ve zevkimize bütçemize en uygun villayı Villa Eksta'da bulduk, kiralamasını yaptı. Ama villa da konaklama yapıncaya kadar hep tereddütümüz vardı. Fakat gittiğimiz villa gerçekten de fotoğraflarda nasıl görünüyor ise aynıydı. Hiç bir aksilik ve aksaklık ile karşılaşmadık. Ev sahibimiz çok ilgiliydi. Villa Ekstra ve ailesine bu mükemmel balayı tatilini bize yaşattıkları için teşekkür ederiz.