Anlık Bildirim

Görme engellilerin de fotoğraf çekebilmesini sağlayan bir uygulama geliştirildi

 Günümüz akıllı telefonları sayesinde herhangi bir ortamda anlık olarak fotoğraf çekmek artık çok kolay. Telefonu kamera moduna getirip deklanşör butonuna bastıktan sonra geri kalanını akıllı telefonlar hallediyor. Ancak görme engelli kişiler için fotoğraf çekmek başlı başına bir problem arz ediyor.

Kaliforniya Üniversitesi araştırmacıları bundan yola çıkarak tamamen veya kısmen görme engellilerle mülakat yaptı ve elde edilen verilerle bir kamera uygulaması geliştirdi.

Uygulama deklanşör butonu olarak parmağı ekranda yukarı doğru kaydırma hareketini esas alıyor. Yüz tanıma özelliği ses erişim özelliği ile birleştiriliyor ve ortaya kullanıcıyı yönlendiren bir rehber çıkıyor. Uygulama sesli olarak kaç tane insan yüzünün kadraj içerisinde olduğunu kullanıcıya bildiriyor ve kullanıcı da hafif hareketlerle tüm grubu kare içerisine alabiliyor.

Uygulama ayrıca kamera moduna geçildiği anda 30 saniyelik ses kaydı başlatıyor ve kullanıcılar daha sonra fotoğraf çekerken yaşadıklarını dinleyebiliyor. Kayıt esnasında tarih ve konum bilgileri de ekleniyor. Böylece ortaya hoş anılar çıkıyor.

Araştırmacılar uygulamanın geleceğinden oldukça umutlu ve ay sonunda bir bilim konferansında proje detayları ile kamuoyuna duyurulacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1688 kez okundu.
9 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim