Anlık Bildirim

Güney Koreli Steve Jobs projesi hayata geçiyor

Güney Koreli Steve Jobs projesi hayata geçiyor

İki yıl önce kaybettiğimiz çağı önemli vizyonerleri arasında gösterilen Apple'ın kurucusu Steve Jobs, pek çok farklı projeye de ilham kaynağı oluyor.

Jobs'un belki de en büyük rakibi olan Samsung'un memleketi Güney Kore'de, Güney Koreli Steve Jobs adında bir proje başlatıldı. Projenin temel amacı yazılım geliştirme alanında öğrenim gören öğrencilerin, yaratıcılık ve tutku gibi Jobs'un sahip olduğu nitelikleri edinmesini sağlamak. Böylece gelecekte Steve Jobs gibi vizyonerler ülkenin yazılım geleceğine yön verebilecek.

Bilim ve Gelecek Planlama Bakanlığı tarafından yürütülen projede, öğrencilerin yazılımı en iyi şekilde kullanmaları açısından kamplar ve akşam programları gibi farklı eğitim metotları kullanılmak isteniyor. Bakanlık çocukların oyunların delisi olmaktan çok oyun geliştirmenin delisi olmaları için çaba sarfedecek. Ülkede yazılım geliştirmeden ziyade yazılımı kullanmaya yönelik eğilim bakanlığı böyle bir adım atmaya zorluyor. 

Projenin yeni Steve Jobs'lar çıkarıp çıkaramayacağını tahmin etmek çok zor ancak en azından genç nüfusa yapılan yatırım elbette karşılığını verecektir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1368 kez okundu.
24 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim, uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim