Anlık Bildirim

HTC geçen yılın son çeyreğinde 2004'ten bu yana en düşük karı elde etti


Son iki yıldır bir düşüş trendine giren ve bu yıl mali durumun iyiye gitmesi konusunda iyimser olan Tayvanlı HTC, geçen yılın son çeyrek mali rakamlarını açıkladı.

Birbirinin benzeri akıllı telefonlar üretmekle eleştirilen ve geçen yıl için az sayıda model pazara sunmayı tercih eden HTC, faaliyet geliri olarak 21 milyon dolar yaklaşık bir meblağ elde etti. Analizlerin ortak görüşü yaklaşık 40 milyon dolar civarındaydı ve HTC beklentilerin altında kaldı.

Firmanın net geliri yaklaşık 34 milyon dolar oldu. Önceki yıl aynı dönemde HTC, 320 milyon dolar civarında net gelir elde etmişti. Bu 2004 yılından bu yana en düşük kar meblağı olarak şirket tarihine geçti.

Apple ve Samsung gibi rakiplerinin gerisinde kalan HTC, geçen yıl hisse senetlerinde yüzde 40, global akıllı telefon pazar payında ise yüzde 50 düşüş yaşadı. Firmanın toplam geliri yüzde 41 düşüşle yaklaşık 1.9 milyar dolar olurken, beklentileri yakaladı. 

Firma özellikle Full HD ekranlı Butterfly ve HTC One+ modellerinin kesin satış rakamını açıklamazken, talebin oldukça memnun edici olduğunu belirtmekle yetindi. Analiz uzmanları bu modellerin satışlarının ancak bu yıl ilk çeyrek mali raporlarına yansıyacağını belirtiyor.

Apple ile yapılan lisans anlaşması da HTC için olumlu bir faktör olarak görülüyor. patent davaları nedeniyle satış sıkıntısı çeken modellerin önünün açılması satışlara da olumlu yansıyacak. Uzmanlar bu çeyrekte firmanın 70 milyon dolar net gelir ve 1.9 milyar dolar satış geliri elde etmesini bekliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
929 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
htc
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim