Anlık Bildirim

Halley VI Antarktika Araştırma İstasyonu ile yer sorunu ortadan kalkıyor


Tamamen buz ile kaplı alanlarda araştırma yapmak ya da kalıcı olarak araştırma merkezi kurmak oldukça zahmetli ve zor bir iştir. Buzlar çökme, erime ya da kırılma yapabilir bu da, tesislere ve çalışanlara zarar verebilir. Bu sorunu çözmek için geliştirilen Halley VI Antarktika Araştırma İstasyonu ile, buz üzerinde sabit yer sorunu ortadan kalkıyor.

Halley VI Antarktika Araştırma İstasyonu özel ayaklara sahip bir merkez. 50 adet bilim adamına ev sahipliği yapacak olan Halley VI'ü diğer merkezlerden ayıran en büyük özellik ise, ayarlanabilir ayaklara ve hareket ettirilebilir yapıya sahip olması. Araştırma istasyonu hidrolik ayakları sayesinde istenildiği gibi yükseltilip alçaltılabiliyor. Eğer istasyonun bulunduğu bölge tehlike oluşturmaya başlarsa ya da araştırma için başka yere gidilmesi gerekiyorsa, istasyon büyük iş makineleri sayesinde istenilen her türlü bölgeye çekilebiliyor.
Araştırmacılar için oldukça faydalı olduğu söylenen Halley VI Antarktika Araştırma İstasyonu, iki gün sonra açılarak hizmet vermeye başlayacak.
 
Halley VI Antarktika Araştırma İstasyonu ile yer sorunu ortadan kalkıyor
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim