Anlık Bildirim

Honda, uygun fiyatlı bir elektrikli araç üzerinde çalışıyor

Nikkei tarafından yapılan habere göre Honda, uygun fiyatlı ve kompakt bir elektrikli araç üretmek için Çin'in en büyük batarya üreticisi CATL ile anlaştı. Üretime 2020 yılında başlanması bekleniyor.

Honda, uygun fiyatlı bir elektrikli araç üzerinde çalışıyor Tam Boyutta Gör

Dünya genelinde pek çok üretici elektrikliye geçiş sürecine hız vermiş durumda. Ancak bazı markaların bu süreçte rakiplerinin biraz gerisinde kaldığını söylemek mümkün. Honda’yı da bu geriden gelen üreticiler arasına dahil edebiliriz. Ancak son gelen haberlere göre Japon üretici uygun fiyatlı kompakt bir elektrikli araç üzerinde çalışıyor.

Nikkei’nin haberine göre Honda, Fit modelini baz alacak kompakt elektrikli aracın üretimi için Çin’in en büyük batarya üreticisi Contemporary Amperex Technology (CATL) ile işbirliği içerisine girdi. Böylece elektrikli araç geliştirmek için CATL ile anlaşma yapan Nissan-Renault, NEVS ve Apple gibi şirketlerin arasına katılmış oldu.

Yapılan habere göre iki şirketin ortak çalışmasının ürünü olacak araç Honda Fit (Jazz) modelini baz alacak. Uygun fiyatlı olması hedeflenen aracın 18 bin dolar civarında bir fiyata satılması bekleniyor. Fiyatıyla orantılı olarak küçük bir bataryaya sahip olacak aracın tek şarjla gideceği mesafe 300 km olacak. Ancak bu mesafenin hangi standarda göre hesaplandığı henüz bilinmiyor.

Honda’nın uygun fiyatlı ve kompakt elektrikli aracının 2020 yılında üretim bandına çıkacağı söyleniyor. Global ölçekte satışa çıkacak araçtan ilk etapta yıllık olarak 100 bin adet üretilmesi planlanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim