Anlık Bildirim

Huawei telefonlara Google darbesi - Güncellendi

Android ekosisteminin sahibi durumundaki Google, eski ortağı Huawei’yi oyun dışı bırakmaya karar verdi. Huawei telefonları artık Google hizmetlerine erişemeyecek.

Başkan Trump’ın talimatıyla Huawei ve ilgili iştiraklerine ekipman tedariğinin izne bağlanmasının ardından ağır bir darbe de uzun soluklu ortağı Google’da geldi. Google ortağına olan tüm desteğini kesiyor.

Ağır darbe

Sektöre yakın kaynakların verdiği bilgilere göre Google bundan böyle Huawei’den donanım veya yazılım tedariği yapmayacak. Daha da kötüsü Google’ın mevcut hizmet ve teknik desteğine de erişimi engellenecek.

Bunun anlamı bundan sonra Huawei telefonlarında Google Play ve Gmail gibi popüler Google uygulamaları olmayacak. Ayrıca bunlara harici kaynaklardan erişme imkânı da ortadan kalkacak. Kaynaklar sistem güncellemeleri konusunda da Google’ın desteğini tamamen keseceğini ifade ediyor.

Bu durumun tek istisnası açık kaynak olarak erişilebilen Android sürümleri olacak. Huawei’nin bu sürümlere erişerek kendi telefonlarına güncelleme sağlayabilmesi mümkün olacak. Bunun dışında yine herhangi bir Google uygulamasını sunamayacak. Mevcut Huawei telefonları ise bu durumdan etkilenmeyecek.

Tam da Huawei’nin akıllı telefon pazarında iki numaraya oturması sonrasında gelen ardı ardına yasaklamalar kafalarda soru işareti oluşturuyor. Özellikle global pazarda yasaklar etkili olabilir. Bundan sonra Huawei’nin atacağı adımlar çok önemli.

Elbette tabiri yerindeyse Huawei’nin eli de armut toplamıyor. Firma kendisine ait bir işletim sistemi geliştirme çalışmaları yapıyor ve hatta Çin’de bu sistemin ilk testleri de başladı. Firmanın Google’dan bu tür bir hamle beklediği anlaşılıyor.

Google tarafına dönecek olursak milyarlık Android ekosisteminin sahibinin tarafsız olması gerekir miydi bilemiyoruz ancak sonuçta bir ABD firması. Zira geçmişte Nexus telefonlarda Huawei ile çalışmıştı. Diğer taraftan sürekli büyüyen itici güç Huawei’den ekosistemi mahrum bırakmış olacak. Android dünyasını çok ilginç gelişmeler bekliyor diyebiliriz.

Güncelleme: Huawei telefonların Google Play ve diğer uygulamaları almaya devam edeceği ancak güncelleme ve teknik destek alamayacağı belirtildi. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
38969 kez okundu.
196 kişi, toplam 256 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, huawei ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim