Anlık Bildirim

Huawei yılın ilk yarısında 50 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirdi, P8 Max satışa çıkıyor

Her geçen yıl akıllı telefon pazarındaki varlıklarını biraz daha güçlendiren Çinli üreticiler, satış rakamı açısından da dikkatleri üzerine çekmeye başladı. Xiaomi'nin ilk altı aylık 35 milyon akıllı telefon satışından sonra Huawei de önemli bir rakama imza attı. 

Firmanın paylaştığı rakamlara göre yılın ilk altı ayında Huawei toplamda 50 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirdi. Geçen yıla göre yüzde 46 artış yaşayan Huawei bu dönemde 9.6 milyar doları kasaya koymayı başardı. 

Geçen yıl Xiaomi ile başabaş giden Huawei, bu yıl satışlarını biraz daha artırmış görünüyor. Ancak Motorola'yı da bünyesinde barındıran Lenovo'yu geçerek üçüncülüğe yükselmesi pek mümkün görünmüyor. 

Huawei ayrıca 6.8 inçlik dev bir ekrana sahip P8 Max modelini de 26 Haziran itibariyle satışa sunacağını duyurdu. Model 610$ civarında bir baaşlangıç fiyat etiketine sahip olacak. 

6.8 inçlik ekranında Full HD çözünürlük sunan cihaz 6.8mm kalınlığında. 4+4 formatında 8 adet Cortex-A53 çekirdeği ve 4 çekirdekli Mali-T624 grafik birimi barındıran Kirin 930 yongasetinden güç alan cihaz 7 katmanlı bir soğutma sistemi kullanıyor. 

Bunun haricinde 4360mAh gücünde batarya, 3GB RAM, 13MP çözünürlüğünde arka kamera, 5MP çözünürlüğünde ön kamera, Android 5.0 işletim sistemi, EMUI 3.1 kullanıcı arayüzü şeklinde diğer özellikler mevcut. 

32GB ve 64GB kapasite seçeneklerine sahip Huawei P8 Max için Dot View tarzında bir kılıf da hazırlanmış. Ülkemize gelip gelmeyeceği henüz belli değil ancak amiral gemi seviyesinden fiyatlandırılacağını tahmin ediyoruz.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim