Anlık Bildirim

Korsan uygulama platformu Installous kapandı


Mobil uygulama korsanlığı, ücretli uygulamalara para ödemek istemeyen kullanıcıların sıklıkla başvurduğu yöntemlerden birisi. Apple başta olmak üzere mobil işletim sistemi sahipleri hem kendi haklarını hem de geliştiricilerin haklarını korumak adına uygulama korsanlığıyla mücadele içerisinde. Bugün en önemli korsan uygulama platformlarından birisinden dikkat çekici bir haber geldi.

Jailbreak platformunun en bilinen korsan uygulama mağazalarından Installous geliştiricisi Hackulous, web sayfasında bir duyuru yaparak, tüm faaliyetlerine son verdiğini açıkladı. Sebep olarak ise topluluğun durgunlaşması ve forumların hayalet kasabaya dönüşmesi. Hackulous ekibi platform için çalışmasına rağmen, korsan uygulamaları çevrimiçi tutmak ve kontrollerini yapmak oldukça zor bir hale gelmiş durumda.

Aynı zamanda Apptracktr platformu da kullanıcı aktivitesinin azalması nedeniyle faaliyetine son vermiş durumda. 

Milyonlarca cihazda kurulu olan uygulamanın, ziyaretçilerine reklam gösterimlerinde bulunduğu ve bundan önemli bir gelir elde ettiği biliniyor. Kaynaklar, iOS 6 için bir jailbreak çözümünün yayınlanmayacağına dair iddialar nedeniyle de böyle bir karar alınmış olabileceğini ifade ediyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7403 kez okundu.
50 kişi, toplam 58 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS, uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim