Anlık Bildirim

LG 2011 yılı akıllı telefon satışı hedefinde geri adım attı


Akıllı telefon piyasasında son dönemde yıldızı parlayan üç şirket Samsung, HTC ve Apple olarak gösterilebilir. Her geçen ay satışlarını katlayan bu üçlü 2011 yılı için toplamda 170 milyon akıllı telefon satışı bekliyor. Samsung, HTC ve Apple’ın bu başarısı bazı firmaların da hedef küçültmesine neden oldu.

Reuters’in raporuna göre, Güney Koreli elektronik devi LG’nin hem Android hem de Windows Phone platformunda başarılı bir çizgi izleyen Optimus serisinin buna rağmen iPhone ve Galaxy S modelleriyle başabaş bir mücadele ortaya koyamadığı görülüyor.

Dünyanın en büyük üçüncü telefon üreticisi olan LG bu yüzden 2011 yılı akıllı telefon satış hedefini 30 milyondan 24 milyona, cep telefonu satış hedefini 150 milyondan 114 milyona düşürdü. Beklentilerini düşüren LG, 4 çeyrektir devam eden kayıplarını da telafi etmeyi umuyor.

LG telefon bölümü başkanı Park Jong-Seok şirketin genel performansının kademeli olarak arttığını ancak dış piyasadaki hızlı değişim nedeniyle ne zaman çıkışa geçeceklerini tam olarak kestiremediklerini açıkladı.

LG ikinci çeyrek kayıplarını 84 milyon dolar civarında bekliyor. Özellikle Apple ve Samsung karşısına iddialı modellerle çıkamayan LG, Optimus 2X ve Optimus Black modellerinin de etkisiyle biraz da olsa toparlandı. Aynı dönemde 19 milyon akıllı telefon satan Samsung ise 3.7 milyar dolar işletim karı elde etmişti.

LG’nin sonraki dönemde en çok güvendiği modelleri 3D özelliği sunanlar olacak. Optimus 3D ile iyi bir çıkış yakalayan LG böylece rüzgarı arkasına alacağını düşünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim