Anlık Bildirim

 

LG Electronics, geçtiğimiz senenin dördüncü çeyreğinde mobil cihaz bölümündeki çalışan sayısını yüzde 18.8 oranında artırdı. Güney Koreli şirketin çalışan sayısını neredeyse beşte bir oranında artırmasının arkasındaki ana neden LG’nin yeni ürettiği telefonlarda daha büyük potansiyel görmesi. LG G4 ve G5’in üretildiği dönemlerde, dünya çapında kayda değer bir başarı yakalamayan akıllı telefonlar nedeniyle çalışan sayısını azaltan şirket uzun bir süredir bu kadar fazla çalışana sahip değildi. Şirketin 2015 senesinin ilk çeyreğinde 8049 çalışana sahip olduğu ve bu sayısının zaman içerisinde azaldığı biliniyordu. Şimdi yeniden artmaya başlayan sayı, son verilere göre 6790’a ulaştı.

LG’nin en büyük rakiplerinden birisi sayılan ve sık sık kıyaslanan Samsung ise aynı dönemde mobil cihaz bölümündeki çalışan sayısını yüzde 0.6 oranında azalttı. Çalışan sayısını azaltmış olmasına rağmen 26.398 çalışanla LG’den çok daha büyük bir mobil cihaz bölümüne sahip olan Samsung, LG’ye benzer şekilde 2015 senesinden beri çalışan sayısını azaltıyor. Uzmanlar Samsung’un çalışan sayısını azaltmasındaki ana sebebin maliyeti azaltmak olduğunu düşünüyor. Güney Koreli şirket, bu şekilde diğer telefon üreticilerine karşı üstünlük kurmaya çalışıyor olabilir.

Uzmanlar satışların iyi olması durumunda bile Samsung’un çalışan sayısının artmayacağını tahmin edityor ancak LG için durum farklı. LG’nin yeni telefonlarının şirketin gelirini artırmasıyla birlikte işe alınan çalışan sayısının da artmaya devam edeceği düşünülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim