Anlık Bildirim

LG'nin yol haritasında katlanabilir ve rulolanabilir ekranlar var

LG'nin yol haritasında katlanabilir ve rulolanabilir ekranlar var

Bükülebilir ekranlar konusunda çalışmalar yapan en önemli iki firma şüphesiz LG ve Samsung, Güney Koreli bu iki dev sayesinde piyasada esnek ekranlı iki akıllı telefon ve akıllı saatler mevcut. Firmaların yol haritası ise büyük yenilikler barındırıyor.

LG son dönemde daha dayanıklı bir yapı sunan ve cam yerine plastik alt katman kullanan Plastic OLED veya P-OLED ekranların üretimine ağırlık vermişti. Hatta G Flex kavisli ekranlı akıllı telefonda da bu teknolojiye şahit olmuştuk.

LG gelecek yıl hem sağlam hem de bükülebilir yapıda P-OLED mobil cihaz ekranları üretmeyi amaçlıyor. Hatta bu ekranlar örnek bir iki cihazda da kendisine yer bulacak. 2017 yılında ise LG ikiye katlanabilir ve rulolanabilir ekranlar üretmeyi planlıyor. Bunlar da yine hem mobil cihaz hem de akıllı televizyon ürünlerinde kullanılabilecek. 

Burada şu noktaya dikkat çekmek gerek ki o da bir cihazın bükülebilir yapıda olması için diğer bileşenlerinin de bükülebilir olması gerekiyor. Ancak şu anda ekran ve batarya teknolojileri hariç herhangi bir bileşenin esnek yapıya kavuşmadığı bir gerçek. Bu bakımdan bükülebilir cihazlar çok daha uzunca bir süre piyasada olmayabilir. Bununla birlikte bükülemeyen bileşenleri kenarlara yerleştirerek orta kısımlarda bükülebilir yapıda ekran ve batarya kullanmak belki bir çözüm noktası olabilir.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
812 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
lg
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim