Anlık Bildirim

Lucid Air "Launch Edition" 165 bin dolar fiyat etiketine sahip olacak

Lucid Motors'un oldukça ilgi çeken Air elektrikli aracı ile ilgili bilgiler gelmeye devam ediyor. Modelin "Launch Edition" isimli ilk üretim versiyonu 165 bin dolara satılacak.
Geçtiğimiz haftalarda özel bir test sürüşü etkinliği düzenleyen Lucid Motors, bu etkinlik çerçevesinde Air modeliyle ilgili bazı önemli bilgiler paylaşmıştı. Araç için ilk etapta hedeflediği satış rakamını açıklayan firma diğer startup firmaların aksine oldukça mütevazi bir sayı vermiş ve 2019 yılında 255 adet Air satışı gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirtmişti.
Arizona'da 700 milyon dolara mal olacak bir fabrika kuracağını açıklayan Lucid Motors, bu fabrikanın 2018 yılı gibi yakın bir tarihte ufak ölçekte üretim yapmaya hazır hale geleceğini belirtiyor. 2019 yılına gelindiğinde ise firma, Air'in "Launch Edition" isimli ilk üretim özel bir versiyonundan en az 255 adetlik bir teslimat gerçekleştirmeyi hedefliyor. Bu yüksek teknolojili elektrikli sedan araçların her birinin ise yaklaşık olarak 165 bin dolara satılacağı tahmin ediliyor.
1.000 beygir üzeri bir güce sahip olması planlanan Tesla ve Faraday Future rakibi Air "Launch Edition" modelinin 0-60 mph (96 km/h) hızlanmasının 2,5 saniyede tamamlanması ve 130 kWh kapasiteli bataryasının tek bir şarj ile 400 mil (643 km) menzil sunması bekleniyor.
2019 yılı sonrasında "Launch Edition" sonrası piyasaya daha uygun fiyatlı bir Air versiyonu sürmeyi planlayan firma, bu modelde yer alacak 100 kWh kapasiteli bir batarya ile 300 mil (482 km) menzil sunacak. Bu versiyon için henüz bir fiyat belirtilmezken aracın 100.000 dolar bandının biraz üzerinde bir etikete sahip olması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5214 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
lucid, lucid motors ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim