Anlık Bildirim

McAfee : Tablet ve akıllı telefon kullanıcılarının yüzde 55'i şifrelerini arkadaşları ile paylaşıyor

McAfee : Tablet ve akıllı telefon kullanıcılarının yüzde 55'i şifrelerini arkadaşları ile paylaşıyor

Günümüzde mobil cihazlar açısından da yazılım güvenliği çok önemli bir duruma gelmişken, arkadaşlarımızla yaptığımız paylaşımların içerisinde cihaz şifrelerinin de olması büyük tehditlere davetiye çıkarıyor. Yapılan bir analiz de bu tehlikeyi gözler önüne seriyor.

McAfee tarafından 300 kişi üzerinde yapılan anket çalışmasının sonuçlarına göre; katılımcıların yüzde 36'sı cihazlarını hiç bir şifre ile kilitlemiyor. Bu oran İngiliz katılımcılarda yüzde 45'e çıkarken, bayanlarda ise yüzde 54. 

Cihaz şifrelerini not defteri uygulamalarının içerisinde saklayanların oranı yüzde 30. Bu oran içerisinde erkekler yüzde 62, bayanlar yüzde 38 seviyesinde. Katılımcıların yüzde 21'i gizli soru olarak anne kızlık soyadını kullanıyor. Ardından ilk evcil hayvanın ismi ve mekan isimleri geliyor.

Veri kaybı konusunda ise yüzde 37 oranında katılımcı en çok mail ve rehber bilgilerinin kaybolmasından endişe ederken, yüzde 10 internet bankacılığı bilgilerinin, yüzde 8 ise cihaz şifrelerinin kaybolmasından endişe ediyor. Erkek katılımcıların yüzde 52'si rehberin kaybolmasından, bayan katılımcıların yüzde 54'ü ise fotoğraflarının kaybolmasından endişe ediyor.

İngiltere ve Almanya’da tüketicilerin büyük çoğunluğu kendilerine verilen ilk şifreyi hiç değiştirmeden kullanıyor. Fransız ve Amerikalı tüketiciler ise ilk şifrelerini değiştiriyor. Katılımcıların yüzde 10’u birden çok cihaz ve hesabında aynı şifreyi kullanıyor. 

Katılımcıların yüzde 55’i PIN veya şifrelerini arkadaşları ile paylaştığını belirtiyor. Tablet kullanıcılarının yüzde 61’i, akıllı telefon kullanıcılarının ise yüzde 49’u PIN kodlarını paylaşıyor.

Katılımcıların sadece beşte biri cihazındaki bilgilerini yedeklerken, yüzde 50’si cihazlarını çocukların erişimine açtığını ve PIN kodlarını da söylediklerini belirtiyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim