Anlık Bildirim

Mercedes-Benz, QR kodları üzerinden hayat kurtaracak

Son zamanlarda dergiler, gazeteler, reklam panoları ya da farklı basılı materyaller üzerinde sık sık görmeye başladığımız QR kodları, Mercedes-Benz'in yeni planları doğrultusunda hayat kurtarmaya yardımcı olacak.
Herhangi bir kaza durumda kurtarma ekiplerinin karşılaştıkları en büyük sorun, araçların içinde sıkışmış sürücü ya da diğer yolcuların zarar vermeden kurtarılması ve bu işlemler sırasında batarya, elektrik kablosu ya da benzin deposu gibi alev alabilecek/patlayabilecek parçalardan uzak durulmasıdır. ADAC ve Alman Otomobil Derneği tarafından hazırlanmış farklı kurtarma şemaları üzerinden doğru çalışma noktalarını belirleyen kurtarma ekipleri, kaza durumlarında çoğu zaman bu şemalara ulaşmak için vakit kaybetmekte, bu da olumsuz bazı durumlara yol açabilmektedir.
Bu amaçla Alman otomobil devlerinden Mercedes-Benz'in yeni projesi, herhangi bir kaza durumunda araçların benzin depo kapakları içerisinde ve B sütunlarında bulunan iki adet QR kodu üzerinden kurtarma ekiplerinin istedikleri bilgilere hızlıca ulaşmaları için geliştirilmiş durumda. Bu kodlar sayesinde sadece internete bağlı bir cep telefonu ya da tablet bilgisayar üzerinden araç hakkında her türlü bilgi alınabilecek ve kurtarma şeması üzerinden doğru şekilde çalışmalar yapılabilecek. Geliştirme aşamasında bulunan Mercedes-Benz'in QR kod sistemi diğer otomobil üreticileri tarafından da benzer doğrultuda patent sorunu olmadan kullanılabilecek.
Ayrıca 1979 yılından günümüze üretilen Mercedes-Benz otomobil modelleri için hazırlanmış basılabilir kurtarma şemalarına buradan ulaşabilirsiniz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim