Anlık Bildirim

Microsoft 2030'a kadar karbon salınımını yüzde 75 azaltacak

Son dönemde karbon salınımı azaltmak için önemli hamleler atan Microsoft, 2030 yılına kadar faaliyetleri nedeniyle ortaya çıkan karbon salınımını yüzde 75 azaltmayı planlıyor.

Microsoft 2030'a kadar karbon salınımını yüzde 75 azaltacak Tam Boyutta Gör
 

Microsoft, kendi faaliyetleri sonucunda ortaya çıkan karbon salınımını azaltmak için geçtiğimiz aylarda önemli anlaşmalara imza atmıştı. İklim değişikliği ile mücadeleye önem verdiğini daha önce de sıkça belirten şirket, eylül ayında İrlanda'da bulunan Microsoft Bulut hizmetlerine güç sağlamak için Kerry bölgesindeki 37 MW'lık rüzgar çiftliği ile enerji satın alım sözleşmesi imzalamıştı. Bu anlaşmanın ardından bu ayın başında Avrupa'daki ikinci yenilenebilir enerji projesini duyuran Microsoft, İsveçli enerji şirketi Vattenfall ile Hollanda'daki veri merkezi operasyonlarına güç sağlamak için 180MW'lık rüzgar çiftliğinden sağlanacak olan enerjinin tamamını satın alacağı bir anlaşma yapmıştı.


10 Milyon Tondan Fazla Karbon Salınımını Önlemeyecek 

Bu önemli adımların ardından şirketin başkanı Brad Smith, salı günü kaleme aldığı blog yazısında şirketin yeni karbon emisyonu azaltma hedeflerini paylaştı. Microsoft'un, bilim adamlarının küresel sıcaklığın 2 derece kadar artabileceği uyarısını dikkate aldığını ve Paris İklim Anlaşması'nda belirlenen hedefleri gerçekleştirmek için işe koyulacağını belirten Smith, 2030 yılına kadar şirketin faaliyetleri sonucunda ortaya çıkan 10 milyon tondan fazla karbon salınımını önleyeceklerini açıkladı. Smith ayrıca küresel bulut altyapısı geliştikçe şirketin enerji ihtiyacını yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamaya yöneldiklerini ve böylece temiz bir enerji ve daha iyi finansal sonuçlar elde edebildiklerini dile getirdi. 


Smith'in hedeflediği 10 milyon ton karbon salınımının önlenmesi şirketin 13 yıl içinde karbon salınımını, 2013 yılındaki karbon salınımına kıyasla yüzde 75 azaltacağı anlamına geliyor. İlk kez 2009 yılında karbon emisyonunu azaltmak için hedeflerini belirleyen Microsoft, geçtiğimiz yıl yenilenebilir kaynaklardan daha fazla enerji sağlamak için yeni hedefler belirlemişti. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim