Anlık Bildirim

Microsoft, Çin'e yeni bir teknoloji merkezi inşa ediyor


400 milyonu aşkın internet kullanıcısı ve ucuz iş gücü nedeniyle neredeyse tüm elektronik üreticilerinin fabrikalarını taşıdığı Çin bu açıdan da dev yatırımlara sahne oluyor. 

Microsoft, Asya ve Çin'deki Bing, AdCenter, MSN gibi hizmetlerine odaklanacak yeni bir teknoloji merkezini Pekin'de devreye sokma niyetinde. Microsoft Gelişmiş Teknoloji Merkezi adlı yeni birim bunun yanında bölgedeki yatırımların da merkezi olacak. Böylece yüzlerce iş olanağı da bölge halkına sunulacak. Merkezin inşaatına devam ediliyor.

Microsoft daha önce Çin'de bir ar-ge ve bir arama teknolojileri merkezi daha açmıştı. Bu yeni merkez ise hem ar-ge birimini hem de Asya Arama Teknolojileri Merkezi'ni bir çatı altında topluyor. 

Microsoft ve Çin ortaklığı 2006 yılında Baidu, MSN ve Live Search sonuçlarının İngilizce ve Çince olarak listelenmesi anlaşması ile başladı. Yıl başında ise Bing ve Baidu İngilizce arama sonuçları için bir ortaklık daha yapmıştı. Microsoft'un Çin için daha büyük planları bulunuyor. 

Bulut bilişim konusunda hızlı büyüyen pazarlardan birisi olan Çin'de, Microsoft önümüzdeki yıllarda Hyper-V mimarisi altında özel ve kamuya açık bulut bilişim ürünleri sunacak. 

Ancak bütün bunlara rağmen korsan satışlar bu ülkede Microsoft'u dibe vurmuş durumda. ABD ile hemen hemen aynı oranda PC satışı yapılan Çin'de Microsoft ABD gelirlerinin sadece yüzde 5'i kadarını bu ülkeden elde edebiliyor. Hindistan'da elde ettiği gelirin ise sadece yüzde 17'sini Çin'de elde edebiliyor. Bu bakımdan Microsoft Çin'in fikri hakları koruma konusunda çıtayı yükseltmesini istiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim