Anlık Bildirim

Microsoft, Mango güncellemesinin eski Windows telefonlara port edilmesine sıcak bakıyor


Microsoft'un minik platformu Windows Phone 7 için yayınlanacak en büyük güncelleme olan Mango için geri sayım devam ediyor. 
Yaklaşık 500 civarı yenilik getiren güncellemede hızlı multi-tasking, HTML 5 destekli IE9 mobil sürümü, Facebook ve Windows Live Messenger'ı aynı pencerede kullanabilme, daha gelişmiş kamera fonksiyonları, SkyDrive, Office 365, Xbox Live ve Skype entegrasyonu, tarayıcı için canlı müzik akışları gibi önemli ayrıntılar bulunuyor.
Mango'unun dağıtılmaya başlamasıyla N9 benzeri bir Nokia modelinin de güncellemeyi almış halde piyasaya sürüleceği dedikoduları yayılmıştı. Ancak Microsoft yeni güncellemenin arkasına sağlam bir destek koymayı planlıyor.
Standart olarak Microsoft, donanım özellikleri karşılamadığı sürece bir telefonun resmi olarak Windows Phone 7 ile satılmasına izin vermiyor. Bunun yanında gayri resmi olarak ROM yüklenmesine veya güncellemelerin manuel olarak bazı araçlarla yapılmasına da şiddetle karşı çıkıyor. Mango güncellemesi için ise Microsoft'un biraz yumuşamaya başladığı ortaya çıktı.
AllThingsD sitesine verdiği demeçte bir Microsoft yetkilisi eski Windows Mobile telefonlara Mango güncellemesini gayriresmi olarak yüklenmesi konusunu sorulduğunda "Kurcalayın ve Mango'nun tadını çıkarın. Ancak bu garantinizi bozar dikkat edin" şeklinde bir cevap verdi.
Görünüşe göre Microsoft, eski Windows Mobile müşterilerinin yeni mobil işletim sistemini kullanmak için can atmasından son derece memnun. Ancak yeni Windows Phone 7 cihazının satın alınmasının tercih edilmesini de vurgulamadan geçmiyor.
Otoritelere göre Windows Phone 7 için ortaklarıyla bir donanım seviyesi belirleyen Microsoft eski cihazlara Mango yüklenmesini serbest bırakırsa yeni cihaz satılamayacağından bu ortaklıkları tehlikeye girer. Böyle bir durumda en azından resmi olarak Microsoft'tan beklenmiyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim