Anlık Bildirim

Microsoft, Windows RT için Office uygulamasını detaylandırdı


Gelecek yıl piyasaya çıkması beklenen Microsoft'un ofis uygulamaları paketinin yeni sürümü Office 2013, Windows RT tabletlerin çıkış döneminde önyüklü olarak gelecek.

Tabletlerde dokunmatik deneyimi altında ofis uygulamalarının neler gerektirdiğini uzun süre inceleyen Microsoft, kullanıcıların tam bir Office tecrübesi istediğini, bunun yanında dokunmatik destekli ve uzun batarya süresi sunan bir paket olması gerektiğini görmüş.

Bu doğrultuda geliştirilen Office Ev ve Öğrenci 2013 RT sürümü, Windows 8 Pro üzerindeki gibi tam bir Office tecrübesi sunarken, platform farklılıkları nedeniyle bazı özellikler kırpıldı.

Bunlardan bazıları, ActiveX üzerinde çalışan makrolar, eklentiler ve özellikler, PowerPoint üzerinde eski videoların çalıştırılması, belirli mail gönderme fonksiyonları, belirli veri modeli oluşturulması, seslendirmelerin kaydedilmesi, gömülü video ve ses dosyalarının OneNote uygulamasından aktarılması şeklinde sayılabilir.

Paket içerisinde Word, Excel, OneNote ve PowerPoint uygulamaları yer alıyor ve Windows RT üzerindeki masaüstünde çalışabiliyor.

Windows RT cihazlarında uzun kullanım süresi, 2GB hafıza, 16-32GB SSD seçenekleri, kablosuz bağlantı gibi özellikler benzer olarak sunulacak. Office paketi de bu özelliklere göre optimize edildi.

Office Ev ve Öğrenci 2013 RT sürümü sadece Windows RT tabletler için geliştirildi. Tüketiciler Windows RT cihazı satın aldıkları zaman paket önizleme versiyonunda ve önyüklü olarak gelecek. Final sürümü çıktığında da otomatik olarak bölgeye göre orijinal versiyona ücretsiz güncellenecek. Paket ayrı olarak satılmayacak. 26 Ekim'de kesin güncelleme tarihleri kamuoyu ile paylaşılacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim