Anlık Bildirim

.NET platformu artık açık kaynak

.NET platformu artık açık kaynak

Yeni CEO Satya Nadella ile birlikte önemli değişikliklere giden ve bazı yazılım ürünlerini diğer platformların da kullanımına açan Microsoft, .NET platformu konusunda da önemli bir adım atıyor. 

Yapılan açıklamaya göre .NET sunucu grubu açık kaynak haline getirildi ve Mac ile Linux kullanıcılarının da erişimine açıldı. Böylece grup içerisinde yer alan ASP.NET, .NET Compiler, .NET Core Runtime, Framework ve Libraries ile birlikte geliştiriciler çapraz platform destekli uygulamalar yazabilecek. 

Microsoft ayrıca açık kaynakla uyumun daha güçlenmesi adına .NET Foundation'a yapılan katkıları da göz önüne alacak ve sonraki .NET sürümlerinin geliştirilmesine yönelik olarak değerlendirecek. 

Diğer taraftan Microsoft, Visual Studio'nun tam fonksiyonlu ve genişleyebilir bir sürümü olan Visual Studio Community 2013'ü de ücretsiz olarak son kullanıcıya sunmaya başladı. Bu sürüm içerisinde hata ayıklayıcı, profiler ve editör araçları yer alıyor. Bu sürüm ile Windows, Android ve iOS için daha kolay bir şekilde uygulama geliştirebileceksiniz. 



Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim