Anlık Bildirim

NVIDIA'nın tableti artık resmi : Tegra Note

NVIDIA'nın tableti artık resmi : Tegra Note

Yılın başlarında lanse etmesine rağmen Tegra 4 yongasetine bir türlü üretici desteği sağlayamayan ve yaygın olarak kullanıma sokamayan NVIDIA, önemli bir hamle yaparak kendi markasıyla tablet pazarına adım atmaya hazırlanıyor. 

NVIDIA'nın Tegra Note adıyla resmi olarak lanse ettiği tablet modeli daha önce internete sızdığı üzere 7 inçlik 1280x800 piksel çözünürlükte IPS LCD ekran ile geliyor. Tegra Note üst seviye segmentte rekabet sürdürmekten ziyade, Tegra 4'ün gerçek gücünü anlatabilmeyi ve böylece gerekli desteği sağlayabilmeyi amaçlıyor. Bu bakımdan çok üst düzey bir donanım karşımızda yok. Fiyat olarak da 199$ seviyesi belirlenmiş. Böylece tablete erişim tüketici açısından çok daha kolay olacak.

Modelin öne çıkan özelliği elbette 4+1 Cortex-A15 çekirdekli işlemci ve 72 işlem birimli GeForce taşıyan Tegra 4 yongaseti. Bu da performans anlamında onu üst seviyeye çıkarıyor.

Modelde 5MP çözünürlükte arka, VGA ön kamera mevcutken, 16GB depolama kapasitesi microSD kart yuvası ile desteklenmiş. Ön kısımda HD stereo hoparlörler bulunuyor. Ekran kalemi desteği, microHDMI girişi, en son Android sürümü, yazılım desteği garantisi, 10 saate kadar video oynatabilme şeklinde diğer özellikler mevcut.

NVIDIA tabletinin dünyanın en hızlı 7 inçlik tableti olduğunu belirtiyor. Firma bazı özel teknolojilerle tabletini desteklemiş. Bunlar; hassasiyeti en üst seviyeye çıkarılmış ekran kalemi Superb Stylus, ses kalitesini artıran PureAudio, özel Chimera fotoğraflama mimarisi şeklinde sıralanıyor. 

NVIDIA ayrıca iOS'un popüler Camera Awesome uygulamasını da Android ekosistemine getiriyor. Tabletin satışına global olarak önümüzdeki aylarda başlanacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1278 kez okundu.
23 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, nvidia
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim