Anlık Bildirim

Intel i845 Yonga Seti İncelemesi ve Performans Analizleri Yazısı

Bugünlerde gördüğünüz Intel Pentium 4 içeren sistemlerin bu kadar ucuzlamasına neden olan chispet'in (yonga seti) incelemesi, Türk sitelerinden Hwstation'da..! Getirdiği ucuzluğa rağmen bu performans farkına acaba değer mi ? Rakibi AMD Athlon 1.4 Ghz ile karşılaştırması... Uzunca bir yazı ama sizi tatmin edeceğine eminim. İşte önemli bir kesit:

"Pentium4 işlemci ilk çıktığında 423 pinlik bir yuvaya oturuyordu ve bu işlemciler Willamette çekirdeğine sahipti. Soket478 yapısı aslında Willamette çekirdekli Pentium4’ler için düşünülmüyordu. Intel’in 2.2 GHz’den sonra çıkartacağı yeni çekirdek olan Northwood ile hayata geçirmediği planladığı 478pin’lik daha ufak yuva, daha önce hayata girdi ve piyasada Willamette çekirdekli ama Soket478 yapıdaki Pentium4 işlemciler bulunabiliyor.

Pentium4 işlemci alan bir kişi, ileride işlemcisini değiştirmek istediğinde, anakartını da değiştirmeye tahammül edemez. “Şimdiden soket-478 yapıdaki Pentium4 işlemciyi alayım, ileride 3 GHz’lik Northwood’a geçtiğimde sadece işlemciyi değiştireyim, anakartıma elimi sürmeyeyim.” mantığı güdülmüş.Çok da akıllıca. Şu anki tüm Soket478 formundaki i845 ve i850 anakartlar, BIOS update ile Northwood çekirdeğini destekleyecekler."


Oldukça yararlı bir yazı baştan sona okursanız bir çok şey öğreneceksiniz. Kaçırmayın link her zamanki gibi aşağıda... Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim