Anlık Bildirim

New York Times : Samsung, Galaxy S4'te göz takibi ile sayfa kaydırma teknolojisini kullanacak

New York Times : Samsung, Galaxy S4'te göz takibi ile sayfa kaydırma teknolojisini kullanacak

Samsung'un 14 Mart tarihinde tanıtacağı Galaxy S4 modeli için donanım konusunda sayısız iddia ortaya atılırken, yazılım tarafında ise çok sınırlı bilgiler paylaşılıyor. Bugüne kadar iddiaların ortak noktası Samsung'un üç yeni özelliğe yer vereceği şeklindeydi. Bunlar Eye Scroll, Eye Pause ve Samsung Orb.

Eye Pause, ön kamera ile gözü takip ederek, kullanıcının ekrana bakmadığını farkettiği anda video oynatımını duraklatması şeklinde tanımlanıyor. Eye Scroll ise yine ön kamera ile göz hareketlerini takip ederek, internet veya kitap sayfalarını aşağı kaydırmak olarak tanımlanıyor. Samsung Orb ise daha gelişmiş bir 360 derece panorama uygulaması.

New York Times tarafından bugün yer verilen habere göre, Samsung'un test merkezindeki bir mühendis, yeni amiral gemi modelindeki en ilgi çekici yazılımlardan birisinin Eye Scroll olduğunu belirtiyor. Bu teknoloji kullanıcının gözü bir makale sayfasının en altına indiği zaman otomatik olarak diğer sayfaya geçilmesi veya aşağı kaydırılmasını sağlıyor.

Samsung'un Eye Scroll ve Eye Pause adlı iki isim tescil başvurusu yapması da bu iddiaları destekliyor. Ancak mühendis cihazın yazılım yeniliklerinin donanım yeniliklerini gölgede bırakacağını da iddia ediyor. 

Göz takip sistemleri aslında Galaxy S3 ile Samsung'un kullanmaya başladığı teknolojilerin başında geliyor. Bu yıl ki amiral gemi modellerinde de Samsung daha yenilikçi göz takip uygulamalarına mutlaka yer verecektir. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1656 kez okundu.
23 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim