Anlık Bildirim

Nokia N9, 23 Eylül'de İsveç'te satışa sunulacak

Nokia'nın donanımıyla olmasa bile tasarım özellikleri ve işletim sistemiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardığı yeni nesil akıllı telefonu N9'un resmiyet kazanmasıyla birlikte merak edilen tek bir soru kaldı; telefonun çıkış tarihi. Intel ve Nokia'nın birlikte geliştirdiği Harmattan kod adlı MeeGo 1.2 işletim sistemini temel alan ve Nokia'nın butonsuz tasarım anlayışını yansıtan telefon, 3.9-inç büyüklüğünde ve 480 x 854 piksel çözünürlüğünde AMOLED ekrana sahip.
Texas Instruments'ın 1GHz hızında çalışan tek çekirdekli OMAP3630 işlemcisinden (ARM Cortex-A8 tabanlı) N9, grafik birimi olaraksa PowerVR SGX530 ile geliyor. Satılmakta olan modern cep telefonları dikkate alındığında bir jenerasyon öncesinin yongada sistem platformuna sahip olan N9, çıkış tarihi de dikkate alınırsa, çift çekirdekli telefonların standart olduğu bir dönemde donanımı yerine daha çok tasarımı  özelliklerini ön plana çıkartarak ile mücadele edecek gibi görünüyor.
Detaylı özelliklerine daha önceki haberimizde  yer verdiğimiz Nokia N9'un çıkış tarihine ilişkin önemli bir detay ortaya çıktı. Avrupalı taşıyıcı3 Group'un resmi açıklamasına göre Nokia'nın yeni amiral gemisi olan N9, İsveç'te 23 Eylül'de yani okula-dönüş dönemi olarak biline ve satışların ciddi oranda artış yaşadığı Eylül ayı içerisinde kullanıma sunulacak gibi görünüyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16930 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nokia
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim