Anlık Bildirim

Nokia'nın Windows RT tabletine ait bir basın afişi ortaya çıktı

Nokia'nın Windows RT tabletine ait bir basın afişi ortaya çıktı

Nokia'nın Lumia 1520 Phablet modelinin haricinde bir de Windows RT tabletine ait de sık sık yeni bilgiler gündeme geliyor. Daha önce prototip görselleri internete sızan cihazın bu kez basın afişi olduğu iddia edilen yeni bir görseli paylaşıldı.

Nokia tarafından henüz resmi bir teyit olmasa da sektörde bununla ilgili önemli bir hazırlık mevcut. Nokia'nın Sirius kod adını verdiği belirtilen tablet modelinde 10.1 inçlik Full HD IPS ekran yer alıyor. İşlemci ise 4 çekirdekli Snapdragon 800 çözümü. 2GB RAM ile sisteme destek verilirken, 32GB depolama kapasitesi microSD kartlar ile desteklenebilecek.

Kamera konusunu es geçmeyen Nokia, 6.7MP çözünürlükte Carl Zeiss lens destekli bir sensöre yer veriyor. Ön tarafta ise 2MP çözünürlükte bir kamera yer alacak. Modelin 600gr ağırlık ve 9mm kalınlık değerlerine sahip olduğu belirtiliyor. 

Nokia'nın özel uygulamalarla donatacağı tablet modelinin ayrılabilir klavye aksesuarında ise ek batarya yer alacak. Modelin beklenen fiyat seviyesi 499$. Bu seviye ile Nokia'nın doğrudan iPad'in karşısına çıkacağı sanılıyor. 

Windows RT işletim sisteminin başarısı herkes tarafından malumken, Nokia'nın nasıl bir ilgi uyandıracağı merak konusu. Microsoft'un Windows Phone ekosisteminde lokomotif güç olan Nokia'yı Windows RT tablet pazarında da kullanmak istediği düşünülüyor. Nokia'nın yeni tablet modelini ne zaman tanıtacağı bilinmezken, Eylül sonu muhtemel tarih olarak duruyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1142 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, nokia
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim