Anlık Bildirim

Nvidia, GeForce GTX 780 GHz Edition modelini hazırladı

Nvidia, GeForce GTX 780 GHz Edition modelini hazırladı
GeForce GTX 780 Ti modelini önümüzdeki günlerde pazara sunmaya hazırlanan Nvidia'dan sürpriz bir model daha gelecek gibi görünüyor. Test sonuçları ortaya çıkan GeForce GTX 780 GHz Edition isimli yeni kart, mevcut GeForce GTX 780 modelinin frekansı arttırılmış daha hızlı versiyonu olarak dikkat çekiyor. 
Genel olarak GeForce GTX 780 ile benzer özelliklere sahip olan yeni kart, GPU çalışma hızlarında ise farkını ortaya koyuyor. Referans tasarımlı GeForce GTX 780 modelinde 28m GK110-300-A1 kodlu grafik yongası standart olarak 863MHz ve Boost özelliği devreye girdiğinde ise 900MHz'de görev yaparken, yakında duyurulması beklenen GeForce GTX 780 GHz Edition modelinde ise bu hızların sırasıyla 1006MHz ve 1046MHz'e çıkartıldığını görmekteyiz. Bellek hızlarında ise bir değişiklik yok, her iki model de 6008MHz bellek frekansında görev yapıyorlar. 
384-bit bellek veri yolu desteği, 2034 adet paralel işlem birimi, 192 doku ünitesi ve 48 ROP birimi gibi teknik özelliklerle gelen GeForce GTX 780 GHz modelinin güç tüketim değerleri ise şu an için bilinmiyor fakat artan hızlara bağlı olarak mevcut modelden yüksek olması bekleniyor. Gelen bilgilere göre GeForce GTX 780 GHz modeli için Nvidia herhangi bir referans model hazırlamayacak dolayısıyla piyasaya girecek çözümler özel tasarımlı olacak. 
GeForce GTX 780'den daha hızlı olup aynı zamanda daha lansman fiyatı anlamında daha ucuza çıkış yapacak olan GeForce GTX 780 GHz, AMD tarafından gelecek ay lanse edilmesi beklenen Radeon R9 290 modelinin rakibi olacak gibi görünüyor. Haberimize konu olan test sonuçlarının Inno3D'nin özel tasarımlı çözümüyle alındığı GeForce GTX 780 GHz sonrasında Nvidia'nın daha hızlı bir GeForce GTX Titan modeli sunacağı yönündeki iddialar da bir kez daha alevlenecek. 
Nvidia, GeForce GTX 780 GHz Edition modelini hazırladı Tam Boyutta Gör
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1426 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
geforce, nvidia
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim