Anlık Bildirim

Nvidia iki firmadan HBM2 bellek tedariği yapacak

Bu yıl ilk kez AMD Fury ve Nano ekran kartlarıyla pazarda boy gösteren 3 boyutlu HBM bellek teknolojisi, gelecek yıl daha fazla üründe daha geniş bir alanda kullanıma geçmek için hazırlanıyor. AMD ve Nvidia ise teknolojinin entegrasyonu için çeşitli formüller üzerinde çalışıyor. 

AMD bilindiği üzere SK Hynix'in HBM2 bellek teknolojisine erken erişim hakkı elde etti ve SK Hynix üretim bantlarının büyük kısmını AMD için ayıracak. Böylece HBM2 bellekli yeni nesil AMD ekran kartları hızlı bir şekilde piyasaya çıkacak. 

Nvidia ise SK Hynix'in tanıdığı öncelik nedeniyle sıkıntı yaşamak istemiyor. Bu bakımdan hem Samsung'dan hem de SK Hynix'den tedarik yaparak sorunu aşmayı planlıyor. Gelecek yılın ilk çeyreğinde Pascal tabanlı kartlarının pilot üretimine başlayacak olan Nvidia, test sürecinin sonunda ise hacimli üretime geçecek. 

İlk nesile göre daha yüksek performans ve daha az enerji tüketimi sunacak olan HBM2 bellek teknolojisi ayrıca aynı alana daha yoğun bellek sığdırabilecek. Bu sayede 32Gb kapasiteli yongaları istifleyerek 32GB veya 48GB bellek kapasitelerine ulaşmak mümkün olacak. Nvidia'nın da yeni ekran kartlarında 32GB veya 48GB bellek değerlerine yer vermesi bekleniyor. Nvidia ayrıca HBM2 bellek teknolojisinin yanında Pascal tabanlı ekran kartlarını NVLink bağlantı teknolojisi ile donatacak. Bu sayede geleneksel PCIe Gen3 bağlantısından 5-12 kat daha hızlı veri paylaşımları mümkün olacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim