Anlık Bildirim

Grafik kartı pazarında hakim konumunu devam ettiren Nvidia, yılın ilk çeyreği geride kalırken rakibi AMD’den biraz baskı yemiş gibi görünüyor. Oyun bölümü önceki çeyreğe göre büyük bir gerileme yaşadı. Sunucu bölümü ise yılın gözdesi olmaya aday.

Ekran kartı satışı biraz düştü

Firma tarafından yapılan açıklamaya göre yılın ilk çeyreğinde 1.93 milyar dolar gelir elde edildi. Yıl bazında yüzde 48 civarında artış gerçekleşirken çeyrek bazda ise yüzde 11 civarında bir düşüş yaşandı. Faaliyet karı 637 milyon dolar ile yıl bazında yüzde 98 artış çeyrek bazda yüzde 21 düşüş gördü. Net kar 533 milyon dolar ile yıl bazında yüzde 100 artış, çeyrek bazda ise yüzde 24 düşüş yaşadı.

Sektör bazında değerlendirdiğimizde oyunculuk sektöründe 1 milyar dolar gelir elde edildi ve yıl bazında yüzde 60 artış, çeyrek bazda yüzde 25 düşüş yaşandı. Çeyrek bazda en fazla düşüş bu sektörde oldu. Sunucu sektöründe ise firmanın geliri 400 milyon dolar ile yıl bazında yüzde 200, çeyrek bazda yüzde 30 artış gördü.

Bölüm açısından değerlendirdiğimizde Tegra bölümü 330 milyon dolar gelir ile hem yıl bazında hem çeyrek bazda artış yaşadı. PC bölümü ise 1.3 milyar dolar gelir ile yıl bazında yükseldi ama çeyrek bazda düştü.

Firmanın yılın ikinci çeyrekteki beklentisi de ilk çeyrek ile aynı düzeyde. Bu bakımdan ekran kartı satışlarında bir artış yaşanması beklenmiyor. Elden geçirilmiş GeForce GTX 1080 ve GTX 1060 ekran kartları piyasaya çıktı ancak aynı dönemde AMD’nin yine hızları biraz daha arttırılmış Polaris tabanlı Radeon 500 serisi ekran kartları da satışa sunuldu. Bu bakımdan Nvidia’nın alt fiyat segmentindeki satışlarını biraz kırması bekleniyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim