Anlık Bildirim

Otomobillerdeki yaya algılama sistemlerinin durumu içler acısı

Amerikan Otomobil Birliği, yaya algılama sistemine sahip farklı otomobiller üzerinde çeşitli testler yaptı ve doğru düzgün çalışmadığı sonucuna vardı. Can sıkan testin görüntüleri haberimizde.
Amerikan Otomobil Birliği (AAA), farklı otomobiller üzerinde yaptığı testlerde, otomatik acil frenleme ve yaya algılama sistemlerinin doğru düzgün çalışmadığını tespit etti.
Honda Accord, Tesla Model 3, Toyota Camry ve 2019 Chevrolet Malibu modellerinin katıldığı testlerde otomobiller ilk önce karanlıkta test edildi. Ancak sistemlerin karanlıkta yayalara hiç tepki göstermediği ortaya çıktı.
Yayaların yaklaşık yüzde 75'inin karanlık çöktükten sonra hayatını kaybettiğini göz önüne alırsak bu oldukça ciddi bir kusur. Gün ışığında başka testler de yapıldı.

Durum hiç iç açıcı değil

Her otomobil yetişkin ve çocuk mankenlerin kullanıldığı birkaç farklı senaryoda test edildi. Neyse ki yaya algılama sistemleri gündüz saatlerinde nispeten daha iyi bir performans gösterdi. Saatte 30 kilometre hızla test edilen araçlar yüzde 40 oranında bir başarı yakaladı.
Senaryo değişince daha kötü sonuçlar ortaya çıktı. Çocuk mankenle yapılan testlerde yüzde 89 oranında kaza meydana geldi. Dönüşten hemen sonra  yayaların yola çıktığı testlerde ise tüm otomobiller sınıfta kaldı. Otomobil üreticilerinin yaya algılama sistemleri üzerinde daha çok mesai harcaması gerektiğini gösteren videoyu aşağıda bulabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6174 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, araç ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim